SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, January 8, 2013

D'MALEE CLASSIC SEAFOOD

Dah lama kot tak jaja kesah jalan2 carik makan kat blog oranje ah kak nih. Eh, ke asik2 cerita makan2 je yang keluar? Ha3...

Hokaylah2! Begini kesahnya... ada la 1 hari tu kan... 'si isteri' ni merengek2 mengada2 request nak dating sambil makan2. 'Si suami' pulak, ok je... Apa lagik..! Laju2lah 'si isteri' menggoogle port makan yang rasa2 macam best. Last2, jumpa jugak. Tapi, kat Manjung nun..! Heh3...

Nasib baik 'si suami' approve. Sayaaaaaanngggggg....... laju2lah kat 'si suami' tuh! Eh, tetiba..! Tettt... Ha3...

~ Hah! Dah sampai pun... Terus order air. Jauh perjalanan katanya kan... tentulah haus! ;P
'Si isteri' order air sirap limau suam. Masa tu hujan. Takmolah minum yang sejuk2. Insap! ;P

'Si suami' tu pulak, tak taulah air apa yang dia order. Asam boi ke apa ntah! Tapi, rasa dia pelik2. Hmmm...

~ Memang dah niat nak makan western. So, appetizernya adalah semangkuk... eh, sesampan... (merujuk kepada bentuk bekas. Heh!) fries.

~ Lamb chop untuk 'si suami'.

~ Semustinya chicken chop untuk 'si isteri'..! Aummm2..!!!

Makan sambil feeling2 tekak omputihlah 'suami-isteri' tuh! Ahaks3...

Lamb chop ngan chicken chop tu kan memang dah siap2 ada fries. Tapi, gigih jugak 'si suami' mengorder semangkuk fries lagik. Tamak haloba kata ko!. He3...

Lepas tu, perut sampai sebu nak habiskan fries. Adeh3...

Eh, ghalit sangat bercerita sampai lupa nak bagitau kat mana la port makan yang 'suami-isteri' tu terjah. Ya ampon..!

Nama restoran samadengan D'Malee Classic Seafood. Not bad la... Tapi, 'suami-isteri' tu kuchiwa sebab tak dapat meratah ketam. Tauke kedai kata ketam takde stok. Haish! Sentap! :(

Hmmm... takpe la kot. Dah takde rezeki, nak buat macam mana kan... Pasrah... Hu3...

Kalau ada sesiapa yang teringin nak makan western kat area2 Manjung, sila la terjah alamat di bawah:-

D'Malee Classic Seafood
2419, Jalan Sembilang 2
32040 Seri Manjung, Perak

Eh, agak2 korang boleh teka tak siapakah gerangan 'suami-isteri' tuh? Ahaks3...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

Zurina Hj.Zainal said...

nampak sedap...sedap ke?

eja said...

oit..sodapnye..membuak2 perut ni..

yayayuyu said...

waa.. ingat kat kajang.kajang ada gak malee classic nie.tomyam die mmg terbaikkkk sgt kak..hehe

ArELeEz said...

Zurina Hj.Zainal,
sodap gak la.. sbb xkedekut sos yg pekat tuh.

ArELeEz said...

eja,
ha3.. klu camtu, sila la terjah! ;P

ArELeEz said...

yayayuyu,
k. leez br 1st time mkn kat sini. try western je. not bad. klu ade kesempatan lg, buleh la try seafood dia plak. ;)

azzey said...

apakah D'Malee Classic ni sama owner dgn D'Malee Classic yg ada kt kajang nih... (persoalan yg perlukan jwpn)..:P

ArELeEz said...

azzey,
rasenye same kot. sbb ade gak google2 kata branch dia ade kat kajang.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google