SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 9, 2012

BAJET NAK NAMPAK UNGU PADA HARI BAPA...

Kesah Father's Day nih. Sila terima dengan redha, ye anak2..! Ha3...

Adik2 ipar yang pompuan meroger2 my 'sayang', nak plan2 Father's Day Celebration. Keputusan sebulat suara nak celebrate + makan2 kat Pizza Hut. Aci kojo sonang je... Heh3...

Aku ngan my 'sayang' terus ke lokasi dari rumah je. Selalunya, walaupun sekangkang kera tapi, muka kami la yang paling last sampai. He3... Tapi, kali ni kami yang terawal kot. Awal sikit je pun... Tapi, dah bangga sampai kembang-kempis hidung! ;P

~ Kek Happy Father's Day Secret Recipe, sponsored by Puan Udda. Apricot flavor. Not bad tapi, tersangat manis kot...

~ Main course, appetizer ngan desert semua dah order dah. Sementara menunggu order sampai, kami berfotogediks dulu dengan kek. Ngeh3...

~ Tuan tanah kedaung ngan chentahatinya... Ececehhh..!!! Ahaks3...

Actually, kami dah buat reservation siap2 belah petang. Balik kerja, terus berdesup ke Pizza Hut buat reservation. Dah boleh agak dah, kalau musim2 celebration macam Father's Day ni, memang confirm Pizza Hut tu full-house. Membuat reservation adalah keputusan terbaekkk..! ;)

~ Nak nyanyi lagu sempena Father's Day adalah malu. Aci wish2 secara sayup2 je. He3... 

Eh! Ada ke lagu Father's Day? Erkkk! Confuse ah kak!

~ Hadiah dari aku & my 'sayang' untuk abah. Harap abah suka laju2..! ;P

~ Qistina ngan mommy dia asiklah berposing. 

Eh! Qistina dah ada nama baru iaitu Athirah. Nak dijadikkan cerita, teacher dia pun namanya Qistina. So, untuk mengelakkan confuse, terpaksa la teacher dia panggil Athirah. Nama dia kan Nurul Athirah Qistina. Amik nama yang nombor 2 pulak.

~ Inilah titik permulaan di mana Cik Athirah kita mengamuk! Nampak tak dia dah stand by pegang garfu tuh? Sebab dia bajet nak suap Uncle Kerol dia. Tapi, Udda dah suap siap2. Terus la dia menjerit sekuat hati di situ!

~ Mommy main peranan nak pujuk Cik Athirah. Berjaya jugak akhirnya...

~ Khusyuk betul K.F menyuap! Control sikit, bro! Ha3...

~ Jijah enterframe tak hengat!

~ Makan kek dulu sebab order belum sampai. Hu3...

Aku suruh diorang pakai PURPLE. Konon2 tema la kan... Sebenornya, sebab ah kak kan baru shopping blouse munge2 kaler purple tuh. Nawaitu adalah nak menayang baju baru la kiranya kan... Ha3...

Tak semua la yang menepati tema tapi, still ada yang berusaha untuk menepati tema especially adik2 ipar pompuan. Kira ci je lah! ;)

~ Cheesy Bites Steak Pizza. Pizza baru kalau tak silap aku. Sodap!

~ Cheese Baked Meatball. 

~ Fruit Salad. Aku cuit buah tembikai je sebab perut dah santak dengan pizza & segala bagai tuh. Adeh3...

~ Memasing cover perut kot. Ha3...

~ Hebat tak pola pemakanan kitorang? Aummm2..!!! ;P

Happy je malam tuh. Dah namanya pun Father's Day Celebration kan... takkan nak bermuram durja pulak. Heh!

Beriye kitorang nak konvoi ke Pasar & Gerbang Malam. Tup2 tayar kereta Waja flat la pulak! Hadoiiyaiiinyapun!!!

~ Terpaksa la Encik Bulat tukar tayar spare dulu. Chaiyok2!!! ;D

Kami tolong jugak... tolong tengok & tolong menyibuk, konon2 bagi sokongan moral la... Padahal, lagik serabut budak tuh! Ha3...

~ Berjaya..!!! Terus posing... Terus senyum lebar... Apakah..??!

~ Berkepit je dengan Uncle Kerolnya tuh.

Aku beli brooch kat Gerbang Malam. Beli dua. 1 kaler ijo & 1 lagik colourful. Nanti la... kalau ada masa, aku jaja kat sini, ek?! Jangan gusar! He3...

Walaupun dapat spend time sekejap je tapi, kami still enjoyce! 

Selamat Hari Bapa, abah... Semoga abah diberi kesihatan yang baik & dimurahkan rezeki. Amin... Lepas tu, boleh la belanja anak2 + menantu2 makan! He3... 

Selamat Hari Bapa jugak untuk arwah abah aku. Semoga abah tenang di sana... Amin...

Al-fatihah...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

shera haifa said...

pizza.. sodapnye..

ArELeEz said...

shera haifa,
mkn sekali-sekala mmg heaven! klu selalu sgt, muak gak kot..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google