SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 19, 2012

KESIAN PAK INCHIK...

My 'sayang' sakit gigi lagik buat ke sekian kalinya. Dah banyak kali suruh cabut je gigi yang uzur tuh tapi, ya hamat la susah! Takde masa la... nanti2 la...

Eh! Cakap je la takut kan... Lagik mau cover2... Ha3...

~ Kali ni dah tak boleh blah dah kot rasa sakitnya sebab my 'sayang' sendirik yang ajak teman pergi dentist. Hollohhh3..!!! Menyerah diri nampak..! He3...

~ Mak memberi sokongan moral kat menantu dia. ;P

Kami jumpa dentist kat Klinik Pergigian Lim K.G, kat Bandar Baru nun. 1st time dapatkan rawatan kat situ. Terkagum2 pulak dengan kliniknya. Cantik, air-conditioned & bersih sangat2! Staff pun jenis yang senyum selalu. 

Terbaekkklah..!

Hari2 cabut gigi pun macam apa ada hal kan... Eh! Kalau hari2 cabut gigi, apa yang tinggal? Takkan muda remaja lagik dah pakai Polident kot..! Layak masuk Kilauan Emas terus! Ha3...

Bilik dentist ada 2. Maybe dentistnya pun 2 orang jugak kot... Kalau korang tetiba rasa mencabut gigi kat dentist di tempat korang adalah menjengkelkan & tak best, aku recommendkan cabut gigi kat sini. Apa salahnya, sekali-sekala cabut gigi di perantauan kan... Hiks...

Bukan setakat cabut je tau! Semua yang berkaitan dengan gigilah kekdahnya..!

Alamat penuh kat bawah ni:-

Klinik Pergigian Lim K.G
No. 262, Jalan Intan 12
Bandar Baru
36000 Teluk Intan, Perak

~ Sadis lepas kena injection. Holloh3...! ;P

My 'sayang' tak jadik pun cabut gigi hari tu sebab dentist tak kasik. Gusi tengah bengkak katanya...

Dentist kasik 2 das injection. Lepas 1st injection, my 'sayang' still rasa sakit. So, dentist kasik 2nd injection. Still sakit jugak. So, memang confirm tak boleh cabut. Just dapat ubat tahan sakit ngan ubat bengkak. Nanti dah tak sakit, baru datang balik untuk cabut.

Tapi, sampai ke sudah my 'sayang' tak cabut2. Haish! My 'sayang' selalu kata aku yang penakut nak cabut gigi. Tup2, pak inchik tu pun sama, okeh! Memang sehati sejiwa la kot... Hu3...

Kos untuk 2 injections ngn ubat2-an samadengan 40 hengget. Bagi aku, reasonablelah. Dah la comfy giler, reasonable pulak tuh! Nak thumbs up siap ngan ibu jari kaki boleh tak? Heh3...


:: Like3, ek! ::



7 comments:

Salmi Khairil said...

murah ler tapi jauh sangat..
setakat nie boleh tahan lagi bila sakit gigig

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hoish..sakit gigi itu adalah mmg menyakitkan

dwaty said...

saya kalau dah tak tahan... gigi sakit saya kata x sakit....sop, doktor cabutla... tapi rasanya doktor tau kot gigi tu sakit sebernya... hehehe

berapa kos semuanya??

Asrul "iLham" Sany said...

sakit gigi serammm dowh T_T

ArELeEz said...

Salmi Khairil,
murah kn? xpe2.. nnti2, kot2 lalu sini tgh sakit gigi, buleh la terjah laju2. he3..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tau xpe..! kdg2 sampai rase nk lempang muka sendirik je! hu3..

ArELeEz said...

dwaty,
bahaya kot.. dentist xkn cabut gigi if tgh sakit sbb takut effect kt p'dengaran. silap haribln buleh pekak woo..

as mention in the entry, kos = 40 hengget.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google