SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, July 1, 2012

TERSALAH CHOP GERAI

Dari East Coast Mall, cadangnya nak ke Mydin pulak. Tapi, cancel sebab majoriti dah flat. Kesian kat 'Mr. Driver' la kan...

So, kami berdesup balik je la...

~ Bye2 Pahang... Ada rezeki & umur panjang, kita terjah lagi... ;)

Traffic memula nampak macam smooth. Tapi, bila nak masuk RNR Gombak Utara, dah mula jemm. Jalan tersengguk2. Rasa macam nak bertukar ijo jadik hulk kejap, nak alihkan kereta terus ke parking lot RNR tuh. Memang berangan je la kan... Hu3...

Parking memang bernasib baik sangat. Elok pulak ada space kosong untuk kami. Kalau tengok keadaan yang pack tuh, memang jenuh kot nak dapat parking. Alhamdulillah la kan...

Kami singgah RNR Gombak Utara untuk semayang & ke toilet. Masalah jugak kat sini sebab time2 pack macam ni pulak air takde especially kat toilet lelaki. Kat toilet pompuan cam haub je airnya keluar. But, still can do lah. Toilet ngan tempat amik air semayang lelaki memang tak la... Diorang terpaksa jamak Isya' kang.

My 'sayang' roger2 Awa, nak tanya tempat makan area Gombak yang Memem pernah belanja dulu tuh. Luckily, Awa baru balik dari Melaka & dia baik hati nak tolong tunjukkan jalan.

Owh... terima kasih Awa & Roy... ;)

~ Apa ntah masalah aku buat rupa macam tu? Isk3... Tak paham betul!

~ Asik muka ah kak je yang menggediks. He3...

~ Makanan dah sampai. Antaranya ikan pari bakar...

~ Sotong bakar...

~ Eh! Yang ni bukan menu tau! Yang ni manusia. Ha3... Larikksss...!!!

Kami makan kat Wira Seafood. Sebenornya, kami salah masuk gerai. Nak dijadikkan cerita, Awa ngan Roy sampai lambat sikit dari kitorang sebab diorang parking jauh sikit kot. Yang kami pulak main aci dan masuk mana2 gerai yang kononnya macam best.

Tetiba, Awa kata gerai yang best dulu tu adalah di tempat lain, jalan sikit je lagik. Gerai yang kami terjah tu macam so-so katanya... Hadoiiyaiiinyapun! Kami semua dah baik punya duduk & chop meja. Achaner tu? Hu3...

Redah je la jawabnya... Tawakal je... 

Nak kata fail sangat dari segi taste tu, takde la kan... sebab macam still boleh dimahapkan lagik. Cuma dia lebih kepada manis2 kot... Sambal dia manis... Kurang kick di situ...

Tapi, nak komen sikit dari segi servicelah. Memang haub nak menunggunya! Air kosong sampai ke sudah tak sampai2. Achaner tu? Hu3...

Disebabkan dah lewat malam (12 tengah malam), abang awal2 dah surrender tak boleh nak drive dah sebab mengantuk tahap gaban! So, kami decide tido umah kakak kat Kajang je la malam tuh. Esok pagi baru gerak balik Teluk Intan. 

Fuh! Penat tapi, best! ;) 

Begitu la kesah cuti2 Pahang untuk family vacay tahun ni... Sekarang tengah merancang nak buat family vacay ke Cameron Highlands pulak. Jalan2 lagik, noks! La3... ;P


*TAMAT...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

saya memahami perasaan driver tu hohohoho

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
kesian kn kat driver? he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google