SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, June 12, 2014

PROGRAM MAKAN2 FAMILY MERTUA

Owh... memang best! Gumbira perut mendengornya. Ha3...

Aku & My 'Jebat' ditugaskan untuk pilih port makan. Kriteria yang diorang nak adalah takmo jauh2, nak yang area Teluk Intan je & ada menu ikan bakar + seafood. Kat Teluk Intan ni seafood banyak la tapi, yang ada serve ikan bakar adalah payah nak dapat. Mostly, buat 3 rasa, masam manis, masak pedas & stim je. Jenuh perah otak, macam nak amik ujian memandu pulak kekdahnya... Hiks... Akhirnya, teringat kat D'Hentian Batu 8. Hmmm... boleh la kot kat situ.

~ Meja 'bertuah'. Heh3...

~ Couple 'bertuah'. Eceh! ;P

~ 'Cik Smurf' yang sedang taat pada arahan Atuk. He3...

Menu macam biasa la... ada nasik putih, tomyam poktek ikan, gerut2 masak pedas, gerut2 bakar, kailan ikan masin, telur dadar, lala cili kering, air tembikai & fresh oren. Meh, nak review dari aspek rasa, meh!

Tomyam poktek ikan: Ok. Diorang la kata... Aku tak boleh komen banyak sebab aku tak usik sangat menu nih.
Gerut2 masak pedas: Biasa2 je. 
Gerut2 bakar: Diorang kata ok kot... Sekali lagik aku tak boleh komen banyak sebab alasan yang lebih kurang sama. Aku bukan pemakan ikan bakar.
Kailan ikan masin. Ok.
Telur dadar: Kompomlah ok! Kalau ini pun tak ok, memang melampaulah!
Lala cili kering: Tak ok sebab lala tu tak masak. Terpaksa tapau bawak balik sebab order banyak & sayang kot kalau tak makan. Roy kata dia nak masak balik sesempurna mungkin kat rumah.
Air tembikai & fresh oren: Standardlah.

Kesimpulannya, rating samadengan so-so je.

Terima kasih, A-im sebab jadik tukang belanja pada malam tu. Semoga semakin murah rezeki lepas balik dari India. ;)


:: Like3, ek! ::



6 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

syok lah makan ramai-ramai :)

nor nazliana said...

hurm bestnyer mkn berjemaah bersama2 mengikat tali kekuatan ukhwan..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
kenyang beramai2 pun syiok jugak. he3..

ArELeEz said...

nor nazliana,
alhamdulillah..

Diana Rashid said...

walaupun tak de gambar menu nya,cuma baca je tapi dah buat telan air liur dah ni.heheh

ArELeEz said...

Diana Rashid,
ha3.. tp, kureng kick sketlah! ade certain menu yg ke laut. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google