SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, June 17, 2014

HANG DAIM

Angah dah dapat baby. Baby boy. Muhammad Daim Rafiq nama dia. Nama glamour: Daim. 

Angah duduk kat Melaka. Dari sebelum kahwin lagi dah kerja kat sana. Dapat husband pun yang kerja kat sana jugak. Lepas kahwin, memang jadik orang Melakalah. Tapi, berpantang kat rumah Mak Yang la... Biasa la tu... 1st baby kan... Even Daim pun lahir kat Teluk Intan. Maknanya, Daim warga Perak lah. Hoyyeahhh..!!! Boleh geng..! He3...

~ Sedang beradu. Sangat lena nampak gayanya. Don't disturb! ;P

Mak pun tolong jaga Angah & Daim. Ye la... Mak Yang & Pak Yang kan kerja. Memang takde masalah pun sebab rumah dekat2. 1 laman je. 

Rutin Mak, pagi2 jogging dulu dengan geng surau. Eh, jangan tak tau... Mak sekarang sedang menjaga kesihatan tau! Nak slimkan perut katanya... Hiks... Tak kesah la... asalkan Mak bahagia. Anak bertuah Mak ni je yang tak sampai2 seru nak berjogging. Ha3... Hadoih!

Lepas tu, Mak mandikan Daim. Angah still tak berani nak mandikan. Newborn kan... Tapi, sesambil tu Mak ajar la cara2nya sebab nanti dah habis pantang, balik Melaka, kompomlah kena mandikan sendirik. Bab makan, takde masalah sebab Mak Yang dah prepare siap2 sebelum pergi kerja.

Petang pun Mak mandikan Daim jugak. Actually, sekarang Angah dah habis pantang & dah balik Melaka pun. Mak pulak dok rindukan Daim. Terkenang2 keletah dia katanya... Masa Daim balik pun Mak yang touching2. Ngalahkan nenek yang sebenor. Ha3...

Mak memang macam tu. Serasi sangat dengan baby. Cara jaga memang tip-top! & Mak tak konservatif. Means, pantang-larang yang agak merepek Mak tak layan. Mak jugak terima modern thoughts. Exercisekan baby... cari cara untuk stimulasikan baby... massage... bagai...

Bertuah Daim ada opah sedara yang sangat caring. ;)

Bila aku sebut / panggil Daim, musti terbayangkan nama pahlawan2 Melayu. Hang Daim... haaa... begitu... Ala2 Hang Nadim. Kannn...... Hiks...

Tak kesah la... Hang Daim ke... Hang Nadim ke... yang penting, semoga jadik khalifah yang soleh, berguna untuk agama, bangsa & negara. Aminnn...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

CXopportunities said...

alololo comelnye!! bile cx blh ade baby sndiri kan. blm rezki. :)

eynda said...

Comelnyaaaa...

zarulfarhana said...

ala comeinya dia tido

ArELeEz said...

CXopportunities,
leez pun belum sampai rezeki baby lagi. still b'usaha & yakin allah knows what's the best 4 us.. ;)

ArELeEz said...

eynda,
baby tido mmg comel!

ArELeEz said...

zarulfarhana,
xtra comel bile dia ngeliat2. he3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Hai Hang Daim....sy Tun Teja..hihihihi

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
sy plak bini 'hang jebat'. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google