SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, June 12, 2014

MALAM STEAMBOAT & GRILL

Belanja Mak makan steamboat & grill kat The Rayyan. Mak tak tau pun. Just call Mak & suruh bersiap2. Surprise gitu..! ;)

Aci walk-in je nih. Nasib baik tak full house. Memang dah rezeki. Alhamdulillah... 

~ Sedang2 elok je dapat meja ni. Strategik! Dekat dengan air, dekat dengan makanan, dekat dengan bahan mentah yang nak disteambot + digrillkan & dekat dengan sinki.

~ Muka & perut yang gumbira... Tunjuk muka je. Perut tak boleh. Aurat. Ha3...

~ 'Dapur' berasap. ;)

Sangat syiok malam tu. Sebab tak crowded. Bebas berlarik. Kejap2 bangun, larik amik bahan mentah pun apa ada hal?! Tak payah nak beratur2 tunggu turn. Suasana pun tak bingit sangat. Chill je...

~ 'Masterchef' yang gigih. He3...

~ Konsep dia buffet. Sila refer white board di atas untuk harga per head. Jangan risau sebab sangat affordable. Mampu makan punya..!

~ Kenyang perut, sukahati... La3... Eceh! 

You ols pun boleh cuba, try, test jugak. Meh nak kasik address, meh!

The Rayyan Steamboat & Grill
Taman Melor
36000 Teluk Intan, Perak

No. Telefon: 019-5772599

Link Facebook dia pun terpampang tu, haaa..! Click3 je kalau nak survey2. Aku sarankan kalau you ols nak bersteamboat & grill time weekend, better call dulu untuk buat reservation. Sebab weekend selalunya full house. Kalau nak jugak walk-in, ok je... Tapi, harapan tu jangan nak tinggi menggunung sangatlah. Takut kuchiwa. 

Malam steamboat & grill berakhir dengan kegumbiraan, keheaven-an & kekenyangan yang tak terhingga. Terima kasih, Allah... atas nikmat rezeki ini... ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

mencik la da lama nak makan steamboat tapi tak tau bila nak sampainya :P

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
sabor2.. bwk b'tendang.. eh, b'tenang! he3.. ade la tu nanti rezekinye.. in shaa allah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google