SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, June 17, 2014

BABAI BREZZA..!

Dah nak check-out. Sebelum tu, meh la nak review2 pasal bilik. Sebagai rujukan untuk percutian bajet. 

~ Bilik aku & My 'Jebat'. Errr... kenapa tangan kanan tu 'Saloma' sangat? Panca Sitara ke apa..?! Konpius ah kak..! ;P

~ Bilik Mak & Kak Yong.

Total amik 3 standard room worth RM 68/nett per room. Bilik2 kami kat 1st floor je. Panjat tangga sebab takde lift. Exercise sikit, ek! ;P

Bagi aku, berbaloi jugaklah dengan fasiliti yang disediakan. Bilik pun bersih. Ini yang paling terpenting.

~ Bilik air. Siap dengan towel & syampu + shower cream. Bersih. Tekanan air pun cun! Pintu jenis kaca. Transparent2 sikit gitu..! Awwsss..! Ha3...

~ Meja solek siap dengan mineral water & mugs. Heater / kettle & fridge nan hadolah. Kalau teringin sangat nak minum air panas / sejuk, ada 1 dispenser yang diorang sediakan kat 1 square tak jauh dari bilik. Boleh amik kat situ. Maybe available kat setiap floor kot. 

Katil pulak adalah katil queen size. Ada LCD TV yang mounted kat dinding. Astro dengan channel terpilih which is quite banyak jugak channelnya. So, tak bosan. Tahap kesejukan air-cond yang marvellous! 

Customer service pun baik. Talak sombong punya..! Rajin & sabor menjawab pertanyaan ah kak yang macam peluru berpandu! Ha3...

Cuma ada 1 nyonya tu je bermuka kerek sikit. Muka masam mencuka! Tak taulah apa post dia. Tapi, gasaklah! Apa ada hal..?! Sebab langsung tak berurusan dengan dia pun. Lu tak kaco wa, wa pun tak kose nak kaco lu. Begitu je mind set.

~ Tunggu Abang & Kak Aneem yang still bersiap kat lobby.

~ Lobby pun bersih.

~ Isk3... anak dara Abang nih..! ;)

~ Bangga & beronok2 sebab dah buat pilihan bijak dengan menginap kat Brezza Hotel. Walaupun bajet tapi, #halussss, lei..! ;P

Siapa kata percutian bajet hanya layak stay kat hotel yang ya hado..! Tak semustinya, ok! Yang penting, survey & carik dengan mata, bukan dengan lutut. Hmmm... mata... lutut... berkaitan sangat..! Ha3...

Cakap banyak tak guna! Meh, share location, meh!

Brezza Hotel
Jalan Sultan Yusuf Izuddin
Lumut, Perak

Babai, Brezza..! ;)


:: Like3, ek! ::



4 comments:

nor nazliana said...

amboi2 depa sakan nahhhhhhhh hihiii :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yessza tak semestinya nak hotel mahal je...hotel bajet pun o.k asalkan bercuti bersama-sama :)

ArELeEz said...

nor nazliana,
sekali-sekala sakan.. syiok! he3..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
yupp! sgt betul. tp, klu 'poket tebal', mmg xde masalah la. xpayah nak bajet sgt..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google