SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, May 22, 2013

FAREWELL KE 2

Tak sah kalau takde farewell ke-2 untuk insan2 yang nak bersara / transfer dari opis ni kan... Bajet semua kuat makan kekdahnya... Sebab bila ada farewell, musti ada makan2 kan... Ha3...

Buat kat meeting room opis je sebab yang ni lebih formal. Sebarang ucapan & pemberian hadiah, hah... masa ni la nak feeling2 'V.V.I.P' berspeech2 bagai kan... Heh3...

Tetiba... Encik Boss suruh ah kak jadik emcee! 

O.M.G..!!! O.M.G..!!! Ketaq lutut! Mencik!

Dah lama tak practice public speaking... tu yang neves gajah tuh! Aci belasah je..! Janji nampak confident tak hengat! Ha3... Hadoi!

~ Bacaan doa oleh Encik Amir. Aminnn... ;)

~ Ucapan pembukaan, of course la daripada Encik Boss kan... Jangan panik tengok fail sebabun kat depan Encik Boss tuh. Bukan fail teks ucapan, ye! Buang tebiat ke hape kan... nak berucap setebal itu! Kalah penggulungan bajet 2013. He3... Tu fail Kumpulan Inovatif & Kreatif (K.I.K). Kitorang sekalikan farewell ni dengan meeting K.I.K. Harap maklum...

~ Emcee yang masih sempat menggediks! Ahaks3... Awwsss!

~ Malu2 Hafiz nak bagi ucapan. 

~ Encik Amir perah otak, carik ayat terbahek untuk ditujukan kepada Encik Sukeri. ;P 

~ 'Datuk K' dengan baju kempen pilihanrayanya... Ha3...

Nama beliau adalah Kamaruddin. Nickname samadengan Encik Din. Tapi, kami kan over! Kami nak kasik beliau lebih glamour dari biasa. That's why la kami bagi nama as 'Datuk K'. & beliau amat berbangga... He3...

Over tak kami? ;P

~ Ucapan paling sopan daripada Encik Fadzil. Orangnya pun soft spoken kan... Harus la sopan2 gitu..!

~ Ucapan havoc penuh tatabahasa merangkap mass comm sangat daripada Ane. Kalah Karam Singh Walia tau! Hiks...

~ K-mon, Puan Athirah! K-mon! 

~ Kak Ja pulak kasik ucapan paling dramatik & emo. Siap bercucuran air mata lagik..! Touching tau! Tsk3...

Habis ucapan, terus ke acara makan2. Laju je emcee suruh Encik Sukeri baca doa makan. Emcee dah geram sangat tengok pulut ngan rendang ayam. Ha3... 

& emcee makan banyak hari tu, hokay..! Pedulikkan dengan diet penimbang bagai..! Yang penting emcee bahagia... 

Ecewah! Ntahhape2ntah! ;P

~ Pertandingan mencarik siapa paling 'kembang'? Ha3... Hadoiiyaiiinyapun!

Alhamdulillah... majlis farewell untuk Encik Sukeri berjalan dengan lancar. ;)

Kepada Encik Sukeri, selamat bertukar & selamat memulakan tugas di SKM Kulim, Kedah. 

Tuai padi antara masak, 
Esok jangan layu2-an,
Intai kami antara nampak, 
Esok jangan rindu2-an...

Ecewah! Over tau emcee ni, nak pantun2 tradisional bagai... Ini semua poyo... lah! ;D


:: Like3, ek! ::



2 comments:

anitadiana said...

mesti sedih....kat opis pun selalu buat mcm ne juga...

ArELeEz said...

anitadiana,
sedeh la jugak.. tp w/pun dh xseopis yg penting still keep in touch. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google