SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 20, 2013

'BUBBLE PARTY' DI RUMAH MERTUA

'Bubble Party' sangat kan... Ha3...

Yang sebenornya family mertua buat bbq nite je... Plan sama2, handle sama2, masak sama2, makan pun of course sama2. ;)

Kalau betul la kitorang nak berbubble party, confirm kena sekeh ngan My MIL & Abah. Buang tebiat ke apa ke kan... anak menantu beliau nih?! Ha3... Hadoi!

Weekend tersebut adalah turn balik rumah mertua. Plus, hari Ahad mertua buat kenduri arwah. So, we ols berbbq hari Sabtulah. Bermula dengan idea spontan dari aku & Udda, disokong pulak oleh Awa & Jijah, seterusnya diapprove oleh Abah, makanya terlaksana la bubble party... eh, bbq nite nih. He3...

~ Budak paling kepohchi malam tu... tak lain tak bukan, Cik Qistina... Ke hulu ke hilir dia angkut kipas sate tuh. Ha3... Over tau!

~ Mokcik2 kaki enterframe. Ha3...

~ Lakonan semula. Pecayalah! 1 ayat je aku nak cakap kat diorang, 'Ini semua poyo!!!' Ha3...

~ Mokcik Udda enterframe lagik... Isk3...

~ Sate & mende2 alah yang dah dibbqkan. Ada daging lembu, sotong, ayam, ikan, udang, sosej & daging burger. Aummm3..!!!

~ Tak jadik Aisy nak tido bila tengok mokcik2 & pokcik2 dia yang over kepohchi tuh! He3...

~ Tak sabor nak tunggu baby Awa 'keluar'. Nak kidnap! Ha3...

~ Qistina... owh... Qistina... ;D

Syiok sangat bubble party tuh. Eh, bbq nitelah! Hiks...

Tapi kan, macam best pulak dok sebut bubble party. Terasa seperti havoc tak hengat gitu..! & sekali lagik ah kak feeling2 warga Amerika. Amekaw! Ahaks3...

Aci je la, ek? Sebab bagi aku bubble party samadengan hari bergumbira sambil makan2 sembang2 gelak2 macam kan hape lepas tu pitam sebab overdose punya kenyang. Tambah pitam bila tengok tahap kebersepahan yang memasing aci pejam mata tak tau nak suruh siapa kemaskan?! Ha3...

Bukan party yang bukan2 / yang tidak2 ye! Terpulang kepada interpretasi & pelaksanaan memasing... Hah, keluar dah ayat cendekiawan ah kak! Ha3... Hadoi!

Kepada adik2 ipar, biras2, Abah & My MIL... nanti kita buat bubble party lagik, ek?! Terbaheklah..!!! ;D


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

Yg penting dpt makan.pree yeay

anitadiana said...

bestnya..lamanya tak buat BBQ...paling seronok kat rumah mak mertua adik kak ita,kak ita suka join mak mertua dia..mak dan pak mertua kak ita dah tak ada..tumpang lah org lain..he..he..meriahnya..kalu kat adiknya mak mertua..kat banting..ikan fresh-fresh..lepas tu ajak saudara mara..masing-masing bawa juga makanan..siap dengan menyanyi2 bagai..syok lah....

MrS. F!zA said...

untungnyaaaaa..best BBQ ramai2 cm gini..

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
my 'syg's pleisure.. err.. kira free la jugak tuh kn.. he3..

ArELeEz said...

anitadiana,
havoc kn? he3..

xpe.. tumpang mertua adik pun ok je.. yg penting happy & enjoyce! ;)

ArELeEz said...

MrS. F!zA,
untung utk perut sbb dpt mkn puas2 sumbat selagik mau lps tu pitam tgk penimbang! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google