SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, May 26, 2013

STEAMBOAT SAMPAI LEBAM!

Suatu malam bulan mengambang...

Eh, salah! Kalau bulan mengambang jadik cerita seram la pulak. Hu3...

Suatu malam bulan sabit sedang2 elok... hokay sikit kot..! He3...

Belah petang dah makan nasik kat rumah Mak. Tapi, bila tiba malam still tercarik2 makanan. Apa punya spesis perut la kan... Achaner nak kurus macam Tiz Zaqyah / Nelydia Senrose? Tsk3...

Kalau boleh nak makan mende selain nasik. Dengan body language yang comel, ah kak pun mengajak my 'sayang' keluar jalan2 carik makan. 

Suksess2..!!! He3...

~ Jenuh pusing2 Teluk Intan last2, Reena's Kitchen jugak jadik pilihan. We ols pekena steamboat. Hoyyeahhh..!!!


~ Mak menunggu steamboat penuh sabor. ;P

~ Chef steamboat. He3...

~ Ada 2 jenis sup, tomyam & sup. We ols layan yang sup je sebab tomyam tu rasa dia pelik sikitlah.

~ Grill2 pun ada tau! Yang ni ayam & daging yang digrill. Sodap!

Bagi aku steamboat kat sini not bad la... 19 hengget/person... melantaklah korang sampai lebam! Berbaloi2 kot..! 

Diorang just preparekan dapur & sup steamboat tu je. Yang lain2 yang nak disteamboatkan, ko amik la sendirik ikut portion yang ko nak. Self service katanya... Make sure amik mengikut kemampuan perut sebab kalau tak habis diorang caj 5 hengget untuk setiap 100 gram. 

So, jaga2 Cik Salmah, ye! ;)

Eh, terpengaruh dengan filem Seniman Bujang Lapok pulak! He3...

Paling terbahek adalah nasik goreng ngan ayam & daging grill dia. Perrgghhh..!! 

Sos pun ada banyak pilihan. Macam2 kaler jugak. Aku kan tamak haloba... so, aku belasah amik semua jenis sos. Paling best cili kicap dia kot. Plus, tu je yang aku buat cicah. Sos lain tak berusik sangat pun... Tamak katanya kan... Nasib baik tak kena caj. Heh3...

Kalau teringin makan steamboat kat Teluk Intan, boleh la try Reena's Kitchen. Senang je nak carik. Kat Bandar Baru Teluk Intan nun! 

Jumpa Bandar Baru makanya, jumpalah nanti Reena's Kitchen nih. Dia kat belah dalam2 sikit, dekat2 dengan stesen bas express, area opis Poslaju tuh.

Errr... membantu tak direction yang ah kak bagi nih? Ha3...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

Teena Tna said...

Seumur hidup pernah sekali jer mkn steamboat, bulan lepas

ArELeEz said...

Teena Tna,
xminat ke?

Teena Tna said...

Bukan x minat, tp mybe family suka mskn kampung kot, mmg jarang mkn western nie, Teena start kenal spaghetti pun mse sek menengah..kesian kan,hehe

anitadiana said...

sedapnya..tapi jauh sangat tempat ne..he..he..

ArELeEz said...

Teena Tna,
oic.. tp, steamboat xwestern sgt kot.. dia lebih kpd chinese eating style. xpe la.. citarase memasing katanye kn.. masakan kampung pun sodap jugak! ;)

ArELeEz said...

anitadiana,
terjah je yg b'dekatan dgn umah anda! ecewah! cam iklan plak. hiks..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

macam menarik ni ...kalau pegi sane nak try la..hihi

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
not bad la.. kuah tom yam dia je fail! yg len, ok la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google