SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, April 16, 2013

BANGKU ROBOH

Persandingan Angah & Wan...

Temanya purple. Awal2 lagik we ols dah siapkan baju yang mengikut tema. Makanya, tinggal nak melaram je lah. Heh3...

Walaupun yang kenduri ni adalah Mak Yang & Pak Yang tapi, rumah Mak pun kena tempiasnya. Sebab rumah diorang dekat2. 1 laman ada 3 buah rumah kan... Rumah Mak Yang kat depan nun... rumah Nenek kat tengah2... sebelah rumah Nenek tu la rumah Mak. Begitu...

Rumah Mak pun jadik hotspot la kekdahnya... Jadik tempat masak beberapa jenis lauk & tempat bungkus2. 

~ Pengantin dah sampai. Rombongan pihak lelaki nun jauh dari Bachok, Kelantan.


~ Pengantin excited sangat nak bersanding sampai tertukar lokasi duduk kot..! Ha3...

~ Ada yang tegur suruh tukar lokasi duduk begini...

Actually, aku pun confuse jugak bab2 lokasi tempat duduk time bersanding nih. Sebab bagi aku, aci je kot nak duduk celah mana pun. Janji bersanding! He3...

~ Santapan diraja...

~ Amir jadik masterchef untuk lauk-pauk pengantin.

Ada insiden yang humangaihhh... ya ampon betul masa Angah kahwin ni tau! Malu giler ah kak, noks! Awwsss3..!!!

~ Sebelum insiden...

~ Pun sebelum insiden. Berkobar2 je nak berposing kan...

~ My 'sayang' kata, kalau ada Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) untuk sukarelawan wedding Angah tuh, confirm my 'sayang' kasik kat Abang. Sebab gigih betul katanya Abang aku tu  buat kerja. Cayalah, bro! Lepas ni, boleh la jadik mastersukarelawan! Hiks...

Meh nak cerita pasal insiden yang ya ampon... tuh. Errr... tapi kan, sebenornya tersangat la segan nak share mahupun nak mengimaginekan balik insiden tuh. Tapi, dah katanya blog ni merangkap diari maya kan... Rasa rugi pulak kalau tak ceritakan masam manis kehidupan. Plus, untuk kenangan anak cucu katanya... ;P

Takpe2... you can do it, bebeh! K-mon, bebeh! K-mon..! Hu3...

Begini ye, bapak2 ibuk2...

Alkesahnya... aku melepak kat tempat Abang duduk kat atas tuh (depan rumah Mak) dengan Kakak. Kakak duduk atas kerusi meja makan. Aku pulak gediks nak duduk atas bangku kaler merah yang macam bangku kat gerai makan yang takde tempat sandar tu, haaa..! Boleh imagine kan? ;P

Tugas aku hari tu adalah restock goodie bag. Asal habis je aku pergi la amik kat rumah Mak Yang. Maknanya beberapa kali la jugak aku bangun-duduk-bangun-duduk kan... Ada sekali tu, bila aku bangun, Ana amik tempat aku tuh.

Tak kesah la kan... Yang aku kesahnya, elok pulak bila aku duduk balik, bangku tu boleh roboh! Takde isyarat langsung! Aci roboh terus! Tak sempat nak berpaut kat lengan Kakak.

Memang jadik perhatianlah masa tuh! Amekaw! Terus aku larik laju2 masuk dalam rumah carik Mak. Rasa nak menyorok dalam baju Mak pun ada jugak. Ha3... Hadoiiyaiiinyapun!

Kejam, hokay bangku tuh! Saja je nak drop my waterface. Uhuks3...

Tapi, aku syak faktor lain penyumbang kepada kerobohan bangku tu adalah Ana. Sebab dia lagik 'XL' daripada aku. Bila kami duduk bersilih-ganti, mau tak ranap bangku tuh! Cumanya, aku mangsa keadaan la... Tsk3... Mencik!

Hmmm... mende nak jadik kan... Dah tertulis... Redha je la... Walaupun... Hu3...

Lupakan la sekejap cerita bangku roboh tuh. Eh, kalau nak lupakan terus pun bagus jugak! Anggap je seperti tiada apa2 yang berlaku. Ha3...

~ Kembali menatap gambar... Pak Andak & Bapak yang berfungsi sebagai tukang cuci pinggan. He3...

~ DJ Corner...

~ Pak Teh & Pak Yang... tukang bagi goodie bag pada tetamu.


~ Pak Tam & Uteh... merangkap artis jemputan yang 'menyumbangkan' suara. Lagu pilihan: Makan Nasi Minyak by Uji Rashid & Hail Amir. Ha3...

~ Dah hilang segan. Dah boleh lupakan sikit2 insiden tuh. So, dah boleh menggediks2 balik. Hu3...

~ Rambut my 'sayang' dah macam maggi!

~ A_bern pengapit tergediks di abad ini... Ha3...


~ Nak focus kat ikan ke... kat pengantin nih? My 'sayang'... my 'sayang'... ;P

~ Yang tengah tu la Mak Yang. 

~ Kategori sedara jugak nih. Aku panggil dia Cik Jeri. Hari tu Cik Jeri jaga department air.

Meriah jugak wedding Angah & Wan. Syiok sebab adik-beradik Mak semua balik. Dengan sepupu-sepapat lagik... Bila dah berkumpul tu, macam2 cerita la keluar! Havoc! He3...

Selamat Pengantin Baru... Angah & Wan... Semoga kekal bahagia sampai hujung nyawa. Aminnn...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Bagus ye sebelah sana masih ada budaya rewang. Kat KB dah takde kot. Banyak catering jer.

azzey said...

ha3...kan ke bagus klu saat bangku roboh itu blh difilemkan...hu3...

ArELeEz said...

~Mami Little Hero~,
ade je.. kampung kn.. tp, xkureng jugak yg pilih catering.

ArELeEz said...

azzey,
ciss! xbaik tau m'aibkn insan yg lemah.. tsk3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi..saya kerusi ofis roboh lg stress..hahahah malu kot..tapi seb baik tak sempat duduk... (benarnya kerusi tu dah lama cuma malang sbb sy org terakhir yang pakai kerusi tu ...:P

Kesuma Angsana said...

meriah majlisnyer tu!

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
same la.. bangku yg leez duduk tu pun dh lama sgt. mak beli dr zmn leez kecik2 lagik. hu3..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
rewang2 org kampung.. mmg meriah kot!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google