SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, April 10, 2013

1 MILLION WOMEN PURPLE WALK

Cerita basi sikit. Tapi, gigih nak update jugak! Tuan tanah kedaung kan tamak haloba... Heh3...

Ingat tak pasal 1 Million Women Purple Walk? Hah! Pasal tu la yang aku nak cerita..! ;P

Seperti biasalah, opis aku diwajibkan hantar wakil. Kalau tak wajib, aku rasa aku pilih bantal Sponge Bob aku kot. Ha3...

Encik Boss mintak aku jadik photographer. Tapi, ah kak kan kaum Hawa yang pemalu... Ecewah..! ;P So, ah kak gediks pulak ajak my 'sayang'. My 'sayang' adjust2 schedule dia, makanya dapat la dia temankan isteri terchenta merangkap jadik photographer. 

Owhhh... sayang dia laju2lah! ;)

~ Lepas pendaftaran ada senamrobik. Kali ni, aku tak join sebab gigih dok arah2kan my 'sayang' untuk amik shot kat sini la.. sinun la... Macam krew broadcasting la plak! He3...

~ Peserta cuba membakar lemak. Bagus!

Lagu senamrobik paling best & catchy adalah... 'Baraaa3... Bereee3... La3...' Dah balik, masa dalam kereta pun dok nyanyi... 'Baraaa3... Bereee3... La3...' jugak. Ha3... Penangan betul!

~ Backdrop.


~ Nampak ungu tak kitorang? Ahaks3...

~ Comel sangat pakai bandana kan? Ha3... Larikksss..!!!

~ Brass band dari SMK Saint Anthony mengepalai perarakan.



~ Gelombang ungu...

~ Amik gambar 'bukti'. He3...

Dalam 1 km kot kitorang berjalan. Syiok jugak! Boleh keluar peluh. Rasa fit sikit. Harap2 ada la lemak yang dinyahkan. ;P

Paling best bila brass band main lagu Perajurit Tanah Air. 

'Inilah barisan kita... Yang ikhlas berjuang... Siap sedia berkorban... Untuk ibu pertiwi... La3...'

Perrgghhh..!!! Semangat berkobar2, hokay..! ;)

~  Dah penat2 berjalan, ada pulak performance daripada artis jemputan, Iqwal. Anak jati Teluk Intan rupanya Iqwal nih.

Dasat jugak si Iqwal nih! Siap bersilat2 bagai... Haip2... hiyarrkkhhh!!! Owh... neves ah kak tau! ;P

~ Launched by Y.B Dato' Zainol Fadzi Haji Paharudin.

~ Belon2 yang kiut.

~ V.I.P...

~ Bandana yang aku simpan untuk kenang2-an. Multi-purpose jugak sebab kadang2 aku lipat kecik2 sikit memanjang, jadikkan head band. Lepas tu, feeling2 Lisa Surihani. Awwsss..!!! Ha3...

Misi jadik photographer berjaya..! Masuk opis, terus emel laju2 kat Encik Boss Besau. Bangga jugak bila Encik Boss Besau reply, 'Hebat SKM HP!'

Owh... touching2... Ha3... Over, noks..! ;P

Akhir kata, Majulah Kaum Hawa Untuk Negara... ;)


:: Like3, ek! ::



8 comments:

eynda said...

Meriah.... ku lihat unguuu... :-)

Asrul "iLham" Sany said...

Meriah kaler purple everywhere... ;)

azzey said...

purple day! He3..

Org dpt mafla..kain yg cam panjang letak kat leher tu...

ArELeEz said...

eynda,
lambang wanita. ;)

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
nmpk ungu katanye..

ArELeEz said...

azzey,
org dpt bandana. he3..

Kesuma Angsana said...

amboi join sama juga yer !

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
yupp! memeriahkn mjlis.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google