SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, September 9, 2012

MR CENDOL

Dah lama dah aku usha Mr Cendol nih. Tak tertahan2 dah! Terpaksa ajak my 'sayang' dating kat Mr Cendol. He3...

~ Iklan ubat gigi... ;D

~ Isk3... bahagia betul makcik nih! He3...

~ Hari oren. ;P

Kami dating di malam hari. Baru lepas hujan renyai2. Sejuk2 tu pun still ada hati nak makan cendol. Haish!

~ Dah sampai dah. 

~ Aku carik port, my 'sayang' order kat kaunter. Waiter takkan datang kat meja ko & amik pesanan. Ko yang kena pergi kaunter, bagitau nak order apa. Begitu kekdahnya...

~ Ada ke my 'sayang' nak buat mic mende alah tuh. Isk3...

Hmmm... tapi takpe... Sebab dia tetap lelaki tercomel di hati ah kak..! Cewwahhh..! Sila jangan pitam, ye you ols..! Ha3...

~ Rupa cendol @ Mr Cendol. Ada macam2 spesis, actually. Cendol jagunglah... aiskrimlah... Kami mintak cendol biasa sebab konon2 nak testing dulu.

~ Portionnya banyak jugak & ia adalah jenis ice-blended cendol. Gula merahnya kita yang kena letak sendirik ikut kesesuaian tekak kita. Setiap meja disediakan gula merah tuh. Alaaa... dalam bekas yang my 'sayang' buat mic kat atas tu lah. 

~ Kami order jugak laksa. Ingatkan laksa biasa. Rupa2nya asam laksa. Macam tak kena sangat ngan tekak aku. Ngam ngan tekak my 'sayang' je. Buktinya, dia boleh habiskan sepinggan besar asam laksa tuh. Dasat!

Aku tak habis. Nak pass kat my 'sayang' pun tak boleh sebab dia dah full sangat katanya... Hu3...

Selain asam laksa, ada jugak mee rebus, nasi lemak bagai... Bagi aku, rasa cendol tu biasa2 je la... Cendol biasa yang kita makan kat gerai2 bawah pokok tu lagik terbaekkk... kot. Bukan apa... susah nak cair cendolnya. Dia kan ice-blended. Jenuh nak kacau2 kasik cair, dah cair sikit baru puas nak minum. Tapi, cendol hijau tu memang sodap. Tebal2 + kenyal2 je. Banyak pulak tuh dia kasik.

Asam laksa pulak, disebabkan aku bukan peminat asam laksa makanya, aku rasa biasa2 jugaklah. Aku prefer laksa betul kot. 

Service pulak kalau dari segi layanan boleh tahan mesralah. Cuma bila time nak bayor, macam lembab sikit. Customer yang nak bayor kitorang je pun. Nasib baik aku tak bertukar jadik ANGRY bird merah! Baru angry bird biru. Hu3...

So, rating samadengan 2/5.

Mr Cendol ni banyak jugak outletsnya. Yang kami terjah ni kat Giant Hypermarket Teluk Intan. Alamat ada kat bawah nih:-

Mr Cendol (Giant Hyperarket Teluk Intan)
Lot No. F001, Ground Floor
Rapid Mall Seri Intan, Bandar Teluk Intan
Jalan Changkat Jong
36000 Teluk Intan, Perak

Dah! Tu je kesah cendol. ;P


:: Like3, ek! ::



3 comments:

FieZa9 said...

Mr. Cendol ni sekali tengok macam gah hebat gitteww. Tapi biasa-biasa je sebenarnya :\

ArELeEz said...

FieZa9,
aah. betul3!! cendol tepi jln bwh pokok tu lagik heaven kot..

Anonymous said...

ipoh mali,

baru try assam laksa mr cendol kat mydin mall ipoh.. pedas gilerr,dan tak rasa laksa pun.. rasanya macam amik air, bubuh kuah assam pedas maggy yg jual sepeket tu.. tadaa.. jadi laksa.. bunga kantan,daun kesom cam tak bubuh sebb takde rasa dua benda tu dalam kuahnye.. spoill.. :(

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google