SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 13, 2012

HADIAH RAYA UNTUK MAK

Dah lama simpan hajat nak gantikan spec mak. Spec yang lama tu dah uzur. Kacanya dah calar-balar. Frame pun dah ada yang terkopek2. Kesian mak...

Alhamdulillah... bajet pun dah ada. Moh kita ke Optics Eyecon! ;)

~ My 'sayang' ngan abang melepak sambil layan surat khabar kat Optics Eyecon sementara aku ngan mak pilih2 frame.

Aku memang dah biasa sangat dengan Optics Eyecon nih. Spec mak, kakak ngan aku, semua dari Optics Eyecon. Plus, masa semester break dulu, aku pernah kerja sekejap kat sini.

Syiok! Hari2 aku mengtry frame2 yang ada. Time2 bosan takde customer la kan... Kalau customer ada, ko gigih jugak nak mengtry, harus la kena sekeh ngan Bos! Hu3...

Nama bos aku adalah John. John ni bukanlah bos besor. Kira macam branch manager la... Sampai skang, John masih wujud. Aku tau kelemahan dia bila deal ngan customer yang bargain harga spec. Tapi, off-recordlah! Kalau aku bocorkan, tak pasal2 John carik aku kang. Ha3...

Sekarang, kawan2 aku pulak yang kerja kat situ. Fuzah & Yati. Fuzah ni kawan dari sekolah rendah lagik. Dia la yang serve masa nak buat spec mak hari tu. Dalam banyak2 frame yang mak try, mak terberkenan kat frame Giordano kaler maroon. Siap ada kerawang2 lagik. 

Dah mak suka, aku ok je... Plus, my 'sayang' ngan abang pun kata ok. Makanya... oklah! ;)

John buat kira2, sap2 soi je... 470 hengget katanya... Owh... ok. Under bajet. ;P

Hadiah raya dari aku untuk mak kot... Harap mak suka banyak2! He3...

Baju ngan tudung raya kaler oren. Pakai pulak spec raya kaler maroon. Wah! Vogue da vass mak di hari raya! Ha3...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Everything's Everythings said...

Mahal juga kan spec ni, tak pernah beli pun.. bgus juga idea ni nnti nk hadiahkan kat ibu ak lah spec baru ^^

ArELeEz said...

Everything's Everythings,
buleh tahan gak la.. esp klu utk warga emas sbb diorg mostly rabun dekat. klu rabun dekat kene pakai 3 layers punye lens. lps tu, ade 2 jenis, 1st yg lens nampak bulat kt bawah cermin tuh. murah sket harganye. 2nd yg xnampak bulat kat bwh cermin. mahal sketlah. harga yg leez dpt nie utk 3 layers yg xnmpk bulat kt bwh cermin.

semoga plan nk bg hadiah spec kat ibu jadik kenyataan. chaiyok! ;)

nur said...

baguihnya anak macam ni bg hadiah kat ibu ..

ArELeEz said...

nur,
alhamdulillah.. ade rezeki lebih, ape salahnye share dgn org t'syg esp mak kita kan.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google