SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, September 14, 2012

6 SYAWAL 2012... EPISOD: RAYA TREAT

Uda, mak, nenek ngan kakak & family nak beraya ke rumah aku. Aku ngan my 'sayang' dah pening dah sebab tak tau nak jamu apa. Hatta kuih raya pun kitorang tak beli tau! Bajet balik kampung sepanjang cuti raya kata ko! Hu3...

Tahun2 lepas ada beli a few kuih raya. Tak berusik pun! Bila dah expired, maka ke tong sampahlah jawabnya... So, learn from mistake.

Kalau ada yang nak datang rumah, diorang kena roger2 dulu la. Boleh ah kak masak menu yang mengenyangkan. Bihun sup ke... mee goreng ke... masak nasik lunch terus pun aci jugak kot. He3... Kalau main terjah je, berkemungkinan besor kitorang bawak makan kat restoran2 / fastfood2 berhampiran lah, ye! Hiks...

Macam kes Uda, mak, nenek ngan kakak & family nak beraya kat rumah aku ni la... Aku kan memang menghabiskan cuti raya di kampung. Jadiknya, aku jamu air oren, keropok ikan cicah sos ngan marukku je lah. Tu je yang sempat nak disediakan. Lepas tu, aku bawak diorang makan kat Pizza Hut.

~ Kojo sonang, bebeh! ;P

~ Sebelum makan, nampak macam slim sikit. Selepas makan kang, tak taulah macam mana. Hu3...

~ Kitorang booked siap2 port nih. Kalau tak booked, mau takde space sebab orang dah mula ramai terjah Pizza Hut kot. Nak larik dari makanan2 standard raya macam ketupat, rendang, lemang bagai...

~ Pizza apa ntah nih... lupa nama saintifik dia. Hiks...

~ Pizza lagik... Dah makan pun kat Pizza Hut kan, of cos la gambar pizza tu kena lebih..! He3...

~ Tamak halobanya mak inchik nih! Isk3...

~ Nenek tak interested sangat dengan pizza. So, aku orderkan spaghetti bolognese. 

~ Mokcik chubby perasan slim..! Ha3...

Santak jugak perut makan pizza nih. Harap2, perut diorang2 pun santak jugaklah. He3...

Alhamdulillah... berjaya jugak raya treat nih. ;) Abang & family je la tak dapat join sebab nak ke hospital Ipoh, temankan Abang Chik Kak Aneem. Damia nak dibawak jumpa pakar kat sana. Sebab Hospital Teluk Intan still tak dapat detect punca Damia koma. 

Sepatutnya hari tu kitorang beramai2 terjah rumah abang sebab abang nak buat open house. Nak buat macam mana... kena cancel la... Tapi, takpe... kami paham situasi tuh. Abang carry on je dengan family Kak Aneem sebab semuanya di luar jangkaan kan... 


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Kesuma Angsana said...

amboi nenek pown leh join sekali yek

@YUNID@TI said...

makan makan time

fairus said...

PANDAI NENEK MAKAN SPAGETTI.. SAYA SENDIRI TEKAK TAK BOLEH TERIMA.. CAYALAH NENEK..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
aah. nenek ok je.. ;)

ArELeEz said...

@YUNID@TI,
makan2 = best! he3..

ArELeEz said...

fairus,
owh.. nenek i tekak omputih! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google