SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, August 16, 2012

IFTAR 14 RAMADAN... 2012

Kembali berbuka kat rumah mertua...

Kalau ikutkan, weekend je nak bahagi2 masa berbuka kat rumah mertua ngan rumah mak. Tapi, sebab weekend tu kami nak ke Kajang, berbuka kat rumah kakak, balik pulak adalah hari Ahad, so diawalkan sikitlah turn berbuka kat rumah mertua minggu tuh. 

Kira aci je la kan... ;)

Pukul 7.00 malam baru nampak batang hidung. Almaklum la... wanita berkerjaya kan... Harus la kena tunggu habis opis hour baru balik kampung. Ececehhh..! ;P

Singgah beli kuih kat PARAM lagik... memang makan masa la kiranya kan...

Sampai2, aku tengok adik2 ipar dah start hidang. Laju2 aku join. Heh3... 

Menu berbuka petang tu adalah nasik putih, sup ayam, udang tumis daun kunyit, ikan goreng & kuih-muih. 2 pinggan kot aku belasah! Adeh3...

Dulu2, masa memula kawen, kemain segan lagik nak tambah2 nasik. My MIL sua nasik tambah kat depan muka pun bajet malu2 kucing nak cedok. Sekarang, my MIL tak payah susah2 angkatkan nasik tambah sebab tahap keseganan tu macam dah pupus pulak. Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Kesuma Angsana said...

biasalah tu, dh lama cam dah kat rumah famili kita sendiri kan xde nak malu2

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
yupp! xberapa nk malu dh. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google