SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 31, 2012

SEMANGAT MERDEKA

Cerita merdeka lagik... Almaklum la... anak Malaysia kata ko! Makan belacan, ok..! Tak mainla makan cheese.

Eh! Tapi, kadang2 cheese pun laju jugak aku makan.  He3...

Hokaylah! Dah over pulak. ;P

Hari Khamis, tengah aku khusyuk buat kerja bajet nak dapat APC, tetiba dengor siren polis kat luar opis. Lepas tu, bunyik macam hon pulak. Ingatkan accident ke apa ke kan... Laju2 ah kak jenguk.

~ Rupa2nya ada konvoi pra merdeka. Bebudak sekolah yang berkonvoi. 

~ Diorang berkonvoi naik basikal. Siap memasing bawak jalur gemilang lagik!

Unik! Meriah pun ye gak. Basikal diorang pun meriah2 kalernya. Basikal fixie katanya kan... Semua kaler striking2. 

Zaman aku sekolah dulu tak wujud lagik basikal fixie nih. Masa tu, siapa yang pakai mountain bike memang kira dah paling gah la. Boleh eksen2 gitu..! Isk3...

Tak kisah la basikal jenis apa pun kan... Yang penting, semangat kemerdekaan tuh kena tebal & kental. Betul tak?

Syabas kepada adik2 yang berkonvoi tuh... ;)


Like3, ek! ::



2 comments:

Everything's Everythings said...

Hahah pandai betul diorg ni ;D
ad2 je plan nk berarak yer..

ArELeEz said...

Everything's Everythings,
aah. meriah betul! rase cam nk sekolah balik kot..! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google