SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 31, 2012

KALAU DAH MENGIDAM KAN...

Malam tadi, macam takde mood nak masak untuk dinner. Period pain... Sengal 2 je rasa pinggang nih. Adeh3...

My 'sayang' pun paham. Tak payah nak masak2 katanya... Plus, my 'sayang' ada beli roti benggali inti kaya. Tak nak makan nasik kengkononnya... Kalau aku lapor kang, dia tapaukan je, beli kat kedai.

Tengah baring2 sambil tengok tv, tetiba terbayang2 cekodok kentang cicah kari sardin. Sampai telan2 air liur kot. Hadoi! Macam mengidam pulak.

Nak suruh my 'sayang tapau, aku rasa kat mana2 kedai/restoran pun takde jual kot cekodok + kari sardin. Plus, my 'sayang pening kepala. Lepas makan Panadol terus tertido. Tak sampai hati pulak nak kejut chentahati ah kak tuh. ;P

Aku cergas2kan badan, lawan sikit period pain tuh, nak masak cekodok kentang ngan kari sardin. Kelentang kelentung... pukul 9 malam siap masak. Dah masuk dapurnya pun lambat kan... siap masaknya pun lambatlah. Kira supper je la... ;P

~ Cekodok kentang + kari sardin. Jemput makan, you ols..!

Kejut my 'sayang', ajak makan sekali. Memula macam mamai2, lepas tu terus tanya...

"Aaby, nasik ada tak?"

Eh2! Tadi kata takmo makan nasik. Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

cx's said...

period pain mmg cm or preggy. mengidam.. then kdg2 mcm mual2. biasela. hormon perempuan kannn :)

ArELeEz said...

cx's,
aah. kdg2 rase cam over dr mengidam org preggie pun ade. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google