SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, August 27, 2012

KARNIVAL RAYA DATARAN MENARA CONDONG

Lama benor tuan tanah kedaung bercuti. Raya di kampung sendirik kata ko! Harus bercuti secara over! Ha3...

Blog pun macam suam2 kuku je. Nak update menu bersahur ngan berbuka puasa cukup sebulan pun dah tak sempat. Hu3...

Tuan tanah kedaung sibuk buat preparation raya... sampai blog dah terabai sikit. Ucapan hari raya pun tak sempat nak buat. Busy betul kekdahnya... ;P

Beberapa hari sebelum raya pun sempat lagik menyopping kat Karnival Raya Dataran Menara Condong. Ramai betul yang pakat2 bershopping di saat2 akhir. Menunggu harga runtuh kot. He3...

~ Tengah mengtry tudung. Best tudung nih! Ngam2 ho je. Terus rembat sehelai.

Tudung dapat rembat 2 helai. 1 yang dalam gambar kat atas nih & 1 lagik kaler maroon. Nak jugak carik tudung Nur Kasih. Konon2 nak carik kaler biru tapi, nan ado! Tu la... siapa suruh ko menyopping last minute. Memang banyak yang dah sold out! Hu3...

Tujuan utama ke Karnival Raya Dataran Menara Condong ni adalah untuk menyopping baju raya ready-made. Gara2 terlupa menyopping kain ela untuk dipakai masa nak beraya kat rumah mertua la nih! Excited sangat nak balik beraya di kampung sendirik, sampai terlupa pasal baju untuk kampung lagik 1. He3...

1st time, ok beli baju raya ready-made. Memang ralat sikit kot. Mostly, diorang jual baju kurung moden. Cantik2! Tapi, aku rasa macam tak nak berbaju kurung moden. Aku carik blouse panjang ala2 mini jubah, pakai dengan skirt labuh. 

Boleh imagine tak? ;P

Takpe kalau tak boleh. Nanti aku jaja kat entry lain, ek! Jangan tak tengok pulak. Rugi! Penat aku pakai cun2, tetibe korang tak singgah tengok pulak. Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Kesuma Angsana said...

lama x pekena sup pizza hut tu ! hehe

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
cer pekena ptg ni.. xpun mlm nie ke.. sok2 pun buleh. sodap!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google