SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, August 15, 2012

IFTAR 13 RAMADAN... 2012

Akhirnya... dapat jugak berbuka puasa kat rumah abang. ;)

Mak roger2, suruh aku masak apa2 yang patut. Tak pun tapau PARAM je sebab mak tak larat nak masak. Nak kejor menjahit baju raya orang. Mak dah tolak awal2, actually. Tapi, diorang hantar time mak takde kat rumah. Diorang pass kat nenek je.

Ada jugak yang aci merayu2 sampai mak serba-salah nak tolak. Hadoiiyaiiinyapun!!! Kesian mak tau!

So, takpe la... kalau mak tak larat nak masak. Biar anak2 pulak memasak untuk mak. Cewwahhh! Bajet anak mithali kata ko! Ha3...

~ Aku nak masak ayam kari tak kari. Rupa macam ada dah. Tapi, rasa dia macam ke laut kot. Aci pejam mata je makan dengan nasik impit. Adeh3...

Kak Aneem pun masak jugak. Maybe, kami sama2 dah boring kot sebab asik menapau PARAM je. Kak Aneem masak lauk selamat iaitu tomyam ayam. Aku kata dia lauk selamat adalah sebab memang kojo sonang yo nak masak tomyam! Campak2, reneh2 kejap, dah siap. ;P

~ Nasik impit tu aku rebus time balik rumah tengahari. Tersama pulak masak ikan masin goreng dengan Kak Aneem. Belasah je lah! ;P

~ Kak Yong puasa penuh hari tu. Tapi, bila berbuka makan nasik impit ngan kuah tomyam sikit je. 

~ Minum air je yang tak hengat! He3...

~ Tuan tanah kedaung... He3...

~ Lepas berbuka, bebudak berdua tuh berphotoshoot. Haish! 

~ Kak Yong dah kurus. Dah hilang kechubby-annya.. Holloh3...

~ Konon comel sangat la tuh! ;P

~ Ececehhh..!!!

Tak sabornya aku nak raya..! Owh... pehhh-lisss..!!! ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Prettywrite said...

hehe comel minum air banyak2 memang tak makan pun takperla..air tu yang penting..hehe

ArELeEz said...

Prettywrite,
dahaga kot.. tambah2 klu nmpak air ais. perrgghhh..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google