SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 3, 2012

PERASAN MODEL BAYWATCH DI BATU FERRINGHI

Sambung cerita kursus HRMIS...

Perut lapor giler sebab tak lunch lagik. Roger2 geng huru-hara ajak jalan2 carik makan. Secara automatic Shiela jadik mastermind merangkap jurupandu arah merangkap jugak Lady Driver sebab dia sorang je yang bawak kereta. Kitorang kan menumpang bawak badan ngan bagasi berbondong2 je... Hu3...

~ Puya la jauh dari Perak membawak ke Penang... last2 lunch kat Mc-D je. Mc-D pun Mc-D lah! Dah lapor, aku telan je!


Actually, aku ok je nak makan apa/kat mana pun... Janji halal la kan... Of cos, bebeh! ;P

Fast food ke... nasik kandar ke... nasik campur ke... western pun aku layan je. Asalkan aku kenyang & aku boleh telan makanan yang aku pilih tuh.

~ Perut dah kenyang, baru la bersemangat nak bergumbira! Senyum pun melebar je memasing kan... He3...

Eh, bukan senyum je tau! Badan pun! Melebar & kembang setaman, noks! Ha3...

~ Owh, lupa nak bagitau... lepas makan Mc-D, kami terus ke Batu Ferringhi. Saja je nak membuang masa... ;P 

~ Main game. He3...

~ Gediks pulak aku tengok cara aku posing tuh. Mencik!!! ;P

~ Bila la badan aku nak slim macam badan Shiela nih? Hmmm... Eh, silap! Bila la badan Shiela nak jadik kembang setaman macam badan ah kak yang gebu-gebas nih? Ha3...

~ Shiela paksa aku jadik model baywatch. Nasib baik dia tak paksa pakai bikini! Awwsss3!!! Ha3...

~ Syiok sendirik... Hu3...

~ Siapa amik gambar siapa nih? ;P

~ Model baywatch lagik... Ngeh3...

~ Baaa--baaa---cak! ;P

~ Menggedikskan diri bersama Kak Nana...

~ P.E.A.C.E merata2!

~ Overnya mak inchik nih! He3...

~ 3 dara pingitan... Ahaks3...

~ Syiok sendirik lagik. Owh3...

~ Posing pompuan di bawah lindungan Kaabah. ;D

~ Google2. Ha3...

~ Boleh tak nak jadik Duta Batu Ferringhi? La3... ;P

Nampak macam ok je pantai Batu Ferringhi tuh. Aku, Kak Nana & Shiela pun explore2 la... Konon2 nak amik shot duduk kat atas batu sambil bersantai2 la kan... So, kami pun berjalan mencarik batu2 yang sesuai.

Tetibaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................

Mencicit tikus mondok lalu depan kaki kami! Terjerit2 la kami kat situ! Badan pulak menggeletis kegelian. Ikutkan hati rasa macam nak tembak je tikus2 mondok tuh. Tapi, geli la pulak. Terus cancel nak tembak. Adeh3...

Bukan seekor, hokay..! Tapi, berekor2! Gemuk gebu-gebas pulak tuh. Pandai dia nyorok celah batu ngan celah akar pokok besor sebab warna kulit pun dah lebih kurang sama. So, susah kita nak perasan.

Ngeri betul! 

Rasanya, pihak2 yang berkenaan kena buat sesuatu kot. Sebab tikus kan bahaya! Nak2 pulak kalau tourists datang. Malu kot kalau diorang disambut oleh tikus2 mondok yang debab2 tuh. Hu3...


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

wahida said...

ekekek...lawak pulak baca kedatangan korang disambut dgn tikus2 tu...haha...

p/s: mana ada gambar ko gedik nok...ok je aku tgk..

ArELeEz said...

wahida,
betul..! sumpah, xtipu! giler mok2 tikus2 tuh. eiii yarrkkhhh..! geli, noks!

p/s: oo.. xgediks, ek? means, lulus tapisan la.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google