SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, February 21, 2012

SEKALI LAFAZ JE! ALHAMDULILLAH...

Pukul 10.30 a.m macam tu, terkocoh2 kami check-out dari Kharina Homestay. Macam awal pulak check-out. Nak buat macam mana kan... sebab majlis akad nikah dijadualkan berlangsung pukul 11 a.m. Tu yang nak kena pantas tuh!

~ Rombongan kami dah sampai. Melanggang-kangkung ke rumah Cik Ani. Pssttt2!!! Excited betul ah kak kan? Hiks... Eh! Tengok la my MIL tuh, tak putus2 tadah tangan, berdoa. He3...

~ 'A-im, boleh tak ko jangan buat lawak lagik time nak nikah?' Posteur badan + memek muka seperti itu samadengan lawak, hokay! Haish!

~ Belum sempat panas bontot, Tok Kadi dah sampai.

~ Tok Kadi muda + handsome, hokay! Termengorat kang, haaa..!!! Ha3...

~ Mintak 'autograph' ayah Cik Ani... He3...

~ Cik Ani yang bermuka cuak + nervous kot. ;P

~ Sempat lagik berbisik2. Tu kawan Cik Ani kot.

~ Chentahatiahkak yang paling kiut! Walaupun just nampak sisi tapi, dia tetap hero pujaan hati ah kak tau! Ahaks3...

~ Kami pun dag-dig-dug jugak nih! Fuh! Rasa tak berapa nak lepas bernapas! Hadoiiyaiiinya pun!

~ Macam artis pulak A-im hari tuh! Tetiba je fames! He3...

~ Uiks! Rasuah ke? Ha3...

~ Memasing tengah khusyuk dengor cakap Tok Kadi.

~ Alhamdulillah... Dengan sekali lafaz, A-im selamat & sah jadik hubby kepada Cik Ani.

~ Kami pun dah tak nervous dah! Dah boleh bernapas secara normal. He3...

~ Cer tengok Abang Udit tuh, khusyuk betul dia mengaminkan doa! ;P

~ Qistina tak habis2 nak jadik photographer cilik of the day. ;P

~ Upacara membatalkan air semayang...

~ Acara wajib kot! Salam suami... Dah namanya pun membatalkan air semayang kan...

~ A-im memang sangat lawak & tak natural, hokay! Asik jadik bahan gelak je bila tengok dia berposing. Ha3...

~ Hoyeahhh..!!! Dapat rantai emas! He3...

~ Kami ikut tema kan? Ahaks3...

~ Pengantin senior vs pengantin baru... ;P

~ Apsal aku rasa macam aku over excited, ek? Korang rasa..? ;P

~ Gambar beramai2...

~ Port paling best kot untuk aku & my 'sayang'. So, harus over! Ha3...
~ Pengantin baru bersalam2-an sambil diperdengarkan selawat.

~ Aku suka gambar nih! Nampak candid tapi, cantik! Kan3..???

Seperti biasa, lepas majlis akad nikah, harus la ada makan2 kan... Acara yang paling ditunggu2 bagi insan2 yang sentiasa kelaporan macam kami nih. Heh3... 

Hebatlah makanan diorang! Macam2 ada..! Air je dah 2 jenis, mee rebus la... nasik impit bagai... Dasat! Senang hati ah kak makan tau! He3...

Orang Johor kalau buat kenduri-kendara memang jamu makanan banyak2, ek?


*Bersambung lagik...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fairus said...

SAYA DULU 2 KALI.. HEHE..

ArELeEz said...

fairus,
owh.. musti nervous xhengat tuh! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google