SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, February 23, 2012

CEKODOK ITU SODAP BANGET, OWH..!

Dari 1 tol ke 1 tol, akhirnya sampai jugak A-im ke pelamin. Eh! Tapi, kat pelamin pun ada tol lagik! Last kot. Kena bayar tol kat mak andam. Kalau tak, no bersanding2 kot... Owh...

Apsal time aku kahwin dulu aku tak praktikkan bab2 tol ni, ek? Kalau tak, musti dah jadik jutawan dah aku sekarang. Tak payah simpan angan2 nak masuk Moneydrop. Ha3...

Dah2. Enough! Sudah2 la merapu tuh, ye tuan tanah kedaung! ;P

~ Hah! Akhirnya, bersanding jugak kamu, A-im oiii..! Fuh!

~ Kerana Cik Ani, plaza tol Lebuhraya Utara-Selatan pun sanggup diredah! Cewah! Hiks...

~ Close-up Cik Ani...

~ Close-up A-im... See2! Dia boleh lagik buat muka lawak time bersanding! Ha3...

~ Cik Ani malu2 gitu..! ;P

~ Official photographer yang busy...

~ Tengah sibuk2 pengantin bersanding tuh, sempat jugak Awa melawat bilik pengantin. Eh! Ada baby sedang mentido la pulak! Jeng3... ;P

~ Bila Encik Official Photographer offer nak amik gambar kitorang beramai2 1 family, ah kak la orang yang paling excited kot! La3...

~ Candid pun candidlah! Ah kak ok jer... ;P

~ Terus feeling2 artis! Ha3... Over!

~ Penat bersanding, kita ke meja santapan pulak! Cake of the day yang bakal dipotong oleh pengantin.

~ Posing manjas2 dulu sebelum makan.

~ 'Selamat hari jadi... La3...' Eh, silap lagulah! 'Selamat pengantin baru... La3...'  Ngeh3...

~ Qistina dah tak sabor nak makan kek. He3...

~ Main suap2 pulak. 

~ Bila tiba part Cik Ani nak suap A-im, terus ke laut! Sekeras2 posing, hokay! Bila aku tengok balik gambar ni, musti aku gelak tak hengat sebab terkenangkan memek muka A-im. Ha3...

~ Banyak kali take pun tak boleh blah jugak! Ha3...
~ Hokay! Tiba masa untuk menjamu selera. Lapor, derrr..! Udda sampai berpeluh2! He3...

~ Lauk best! Ah kak like3 lapanplohjutakali..!

~ Photographer kesayangan ah kak yang ah kak rasa dia kiut je sampai bila2. Ahaks3... Larikksss..!!!

~ Makan3..!!!

~ Aku tak makan nasik. Ada la kot dalam 2 - 3 sudu sebab kenyang makan cekodok. Dah la faveret aku, sodap pulak tuh! Giler kentang betul! 

~ Dah nak balik dah... Goodbye A-im... Jangan nangis2 tau! Ha3...

~ Spec baru... Nak jugak..! Hiks...

Sumpah, tak tipu! Memang giler sodap cekodok tuh! Rasa macam nak mintak tapau 2 -3 tupperware, buat bekal dalam perjalanan. Tapi segan, noks! Hu3...

Lagik 1 kelainan kenduri kat Johor ni, tetamu tak datang serentak macam kat kampung aku. Diorang datang berperingkat. Means, sampai ke petang pun still ada yang datang. Makanan pulak bukannya makin berkurang tapi, makin bertambah. Maybe sebab tu jugaklah orang Johor kalau kenduri memang akan jamu banyak2 makanan kot. Supaya tetamu tak kempunan kata ko! ;)

Kalau ada jemputan kenduri kat Johor, ah kak nak pergilah! Boleh makan sampai lebam! Diet??? Owh... lupakanlah seketika... Ha3...


*Tamat...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Zie Madini said...

cantik la kerusi pengantin kat pelamin tu. teringat plak dgn kerusi pengantin time kawen dulu masa sanding kat belah suami :D

ArELeEz said...

Zie Madini,
kira macam m'gamit memori la ni, ek? he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google