SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, May 19, 2009

SeKaPuR siReH, sEuLaS piNaNg (PaRT 3)

Da rombongan peminangan sampai ke Shah Alam lam kul 1.30++ p.m. Nie adalah proses peminangan yg paling simple sesgt coz nan ado tepak sireh junjung bagai... Just bawak cincin ngan buah2-an jerk. Pastu, ade kain batik 24 helai + kain pelekat. Yg nie adat org Sabah katanye... So, follow jer la... Barang2 hantaran len nan ado..! Kawen kang baru ade hantaran2 kot! Ntah la... Aku pon xbrape tau sgt la... Yg aku tau adalah amik gambar, amik gambar lagik & lagik2 sampai muka aku pon xbrape nak enterframe coz asik sebok2 amik gambar org len jerk..! Hu3... Nyesal2... :/


~ Dari kiri: Mak, Mak Yang, Mak Lang & Mak Uda. Sila pilih, sape yg paling cun?!! He3...


~ Pak Su aku a.k.a manusia yg bertunang tersebut. Owhhh... lupe nak bgtau. Nie bkn sesi meminang jer, but oso sesi b'tunang. Xbnyk protokol bagai... Main redah jer... Skali harung! Atas kehendak pihak pompuan. Skali lg, we ols follow jer...

~ Nie kakak & abang ipar pihak pompuan, kira wakil kpd parents diorang la nih. Diorang nie pon baru kawen. So, xbrape reti sgt pasal protokol2 nih. Main redah gak. So, xyah nak b'pantun bagai... Nenek aku cakap straight to da point jer.

~ Gambar blur la... Nak pakai flash xbley coz kang nenek aku melatah lak kang. Nie part serious wooo... Xbley latah2. Kang len plak yg nenek aku pinang. Ha3...

~ Nie la dia Mak Su to be, yg pakai selendang kaler brown tu, ha! Sabahan, bah..! ;)


~ Sampai la kite ke acara sarung2 cincin...


~ Mak Su to be nie muda dari aku, ok! Baru 21 kalo xsilap aku. Aku plak baru 21 1/2! Heh3...


~ Mak Uda ku yg dah mok2 gak... He3... She's pregnant for her 2nd child, xtually. Baru 3 bln kot!


~ Andak plak enterframe. Say cheese..!!! Ahaks2...


~ Pastu, kitorang dijamu lagik... Makan2 lagik... Yariibaaa2..!!! ;P


~ W/pon rase cam kenyang lagik coz td kan dah makan kat umah Andak, aku tetibe jadik lapor balik bile nampak sambal telur nih! Dah lame xmakan coz dah lame mak xwat. Nak harap aku wat sendirik?!! Toksah la... Rentikan la... coz dah lame aku xmasuk dapur. Dah xhengat dah skill memasak. Bley, gitu..!!! Muahaha...

Menu makan2 ari tu adalah nasik putih, nasik minyak, ayam masak pedas, daging masak kicap, sambal telur & sayur kacang tumis ngan ati ayam. Daging masak kicapnye shedap! W/pon dah abis makan, ngan muka xmalunye aku ratah daging tuh sensorang. Pastu, makcik2 + pakcik2 aku sume gelak xhengat kat aku. Ahhh!!! Pedulik kan... ;P


* B'sambung lagik...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Elyn said...

pergh kain batik byk nyer!!! adat org sabah ek!! btw tahniah la tuk sidia tu!!

ArELeEz said...

Elyn,
aah kot! ikutkan jer la.. kang xjadik kawen plak kang! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google