SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 7, 2009

JoM HeBoH @ TLdM LuMuT

Entry nie dah lame gak diperam, aku xpublish2. Lately nie, aku bz b sket la… Eh! Bkn sket, tp bnyk wooo… Bnyk mende nak kene submit. Kalo t’lajak dateline kang, mampos aku kene ‘maki’! Owhhh… I xrela, U..!

Ooppsss..! Melalut la plak kan… Ok2!!! Straight to da point. Well… aku & my ‘sayang’ konon2nye nak gi tgk Jom Heboh kat TLDM Lumut. Plan nak gi bih kureng a week b4 da event, nak stay kat sane ‘bout 1 nite. Saje2 sker ati riang ria nak jln2 carik pasal. Aku nak book hotel, tp my ‘sayang’ cakap xyah coz nak walk in jer. Ingatkan xramai org la kan… Skali sume hotel fully-booked, ok..! Dari yg b’bintang2, sampai la yg cap ayam, sume penuh! Uhuks2… Kechewa… :(


~ Muka hepi gilos! Xsabor nak sampai Lumut nih! ;P


~ ‘Mr. Driver’ said, ‘Peace… No war!’


~ Memula, traffic clear jer… M’nambahkan keconfidentnan kitorang yg org xbrape nak ramai. Yo la tu..!!!


~ 1st thin’ we’ve to do is carik hotel la kan… Poyos jer gi terjah Teluk Batik Resort nih, b’semangat waja jer aku nak stay kat situ. Skali fully-booked daaa… Hadoiiyaiii… Xpe2… Meh carik hotel len. Let’s try Marina Cove Resort lak. Tp, still hampa kechewa coz jawapannye remain da same, fully-booked! Owhhh… cobaan…

On da way nak kuar dari Marina Cove, we ols t’serempak ngan seafood restaurant (Wah! ‘T’serempak’ di situ! Ahaks…). Mase tu dah mlm, we ols xdinner lg. Ape lg?!! Mula la t’bayang2 siakap sweet sour la… sotong goreng tepung la… water melon juice la… Xbley jadik nih! Wajib singgah nih! Muahaha…


~ Restaurant tu ngadap laut. Syiok jer coz sambil makan sambil dengor bunyi ombak. Romantik, sehhh..! Ho3!!!


~ Harap mahap coz kualiti gambar kureng memuaskan. Gua amik gambar pakai camera henfon gua yg cap ayam tu jer… Cian gua kan?1 Henfon pon cap ayam! Ade sesape x yg very da generous nak sedekah/hadiahkan henfon bagus2 utk gua? Kalo ade, kecik tapak tangan, 1 Stadium Perak gua tadahkan, ok! Ahaks… Tetibe kan… ;P

~ Nie antara spesis ikan yg ditawarkan kat sini. Ikan ape, ek nie? Xkenal la plak! He3…


~ Nie plak yg kitorang nak ngap. Memula sotong tu 2 ekor jer. Tp, lame2 makin b’tambah plak. Rase cam xcukup jerk! Waaa… tamak haloba tuuu… Kui3…


~ Time to timbang2..! ;P


~ My ‘sayang’ deal wif da tukang timbang a.k.a tukang amik order.


~ & hasilnye… ikan masak sweet sour. Bley tahan shedap. Tp, aku makan sket jer, part yg garing2 tu, ha! Da rest, my ‘sayang’ yg abiskan.


~ Yg nie plak sotong masak pedas. Pon shedap gak!


~ Tom yam campur nie, kaler jer merah menyala, cam pedas gilos. Tp, bile dah rase, xpedas langsung! Manis lg ade la… Agak fail di situ.


~ Adekah sume nie makanan utk 2 org??? Ha3…

Pas makan, kitorang nak continue carik hotel. Kuar2 jer, jln jamm gilos! Traffic gerak cam siput sedut! Bih kureng sejam gak la trapped. Kalo jln kaki, lagik cepat sampai ke main road. Tp, 'Aiman xkesah...' coz aku dok tepi 'Mr. Driver' jer... Bley tido, ape?!! He3...

~ Tetibe kan... ade la 1 mangkok nie, bawak keta cam jln tu tok nek dia yg punye! Dah tau jln jamm, lg mau cross2 potong2 bagai... Memotong ikut kiri lak tuh! Jln tu sempit, ok! Silap2 ari bulan, bley b'gesel ngan keta2 len. Plus, mmg xde space utk dia m'cilok. Kalo ade pon, atas ihsan driver2 len jerk. Nampak x yg aku bulatkan tuh? Kalo xnampak, xpe. Meh aku close up sket! Jap, ek..!


~ Ha..! Amik ko!!! Cukup bukti aku amik gambar! Huh!!!


~ See2!!! Dia dah cilok masuk depan we ols. Kalo aku yg drive, jgn harap la aku nak kasik chance! Pedulik!!! Sape suh bawak keta cam mangkok?!! Kot ye pon nak kejar Jom Heboh, agak2 la kan... Last2, dia stuck kat depan kitorang sampai la ke main road. Isk3...


~ Kat main road pon jln jamm gak. Tp, xseteruk td la... Kalo td, kete t'hangguk2 cam siput sedut, kat sini kira cam siput gondang la plak! Muahaha...


~ My 'sayang' ajak minum2 kat kedai mamak coz dia nak tgk bola. Bley la plak kan... Nak kene karate, B nih..! Org nak carik hotel, sempat lagik nak usha bola! Dush3!!! Tp, aku kan isteri mithali, xmo la kuku besi Hitler sgt kan... So, kasik chance dia gi tgk jap, tp tgk result jer, ok! Lebey2, xmo! Plus, mase tu dah nak abis dah pon, dah ujung2... Aku xfollow coz aku ngantuks tahap gabanz, dok lam keta jer. Tgh dok layan blues, aku t'nampak mamat Bangla tu wat 'aksi' sesame jenis. Yg perut muncit yg cekak pinggang tu ngan mamat kat sebelah dia tu, ha! Urut2 la... Peluk2 dari blakang la... Owhhh... disgustin'nyeee..!!! Uwek... Wek3...! Hak tuih tul la..!

Kitorang meneruskan p'carian hotel ke seluruh pelusuk Lumut. Da result was... NAN ADO..! Uhuks3... Last2, pusing2 kat Jom Heboh jer, tu pon by car. Pastu, balik wif broken heart... Uwaaaaaaawaaaaaa...........

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

masviona said...

saya pun tak suker driver yg memandu ikut nafsu dia jer tak mikir ke org lain dah...huhuhu..mencikkk tauuu

ArELeEz said...

masviona,
leez pon mencik3 gak!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google