SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 5, 2013

KEKECEWAAN MENCARIK FOOD COURT

Bawak Mak ke Manjung. Tapi, bukan aku yang bawak la... Aku tumpang menyibuk je. Heh3...

Pergi dengan Abang & family. My 'sayang' tak join sebab kerja. Busy kebenor beliau bukan kepalang. Al maklum la... ada 3 kerjaya kata ko!

Takpe2... I is hokay jerrr... Plus, my 'sayang' kuat kerja carik rejeki halal pun untuk masa depan kami jugak kan... Buat apa nak mengeluh bagai? Sebagai isteri, aku musti bertabah! Chaiyok2!

Cubaan jadik wanita besi sangat kan... Walaupun... Hu3...

~ Sampai dah kat AEON Seri Manjung... Dipendekkan cerita gitu..! ;P

Memula ke Kedai 'blink2' Zaiton. Paham2 je la 'blink2' tu apa, ek! Tak kose nak explain. Ha3...

Mak & Kak Aneem ada urusan kat situ.

~ Lepas tu, terus berdesup ke AEON Seri Manjung. 

Port pertama adalah food court. Kengkonon nak carik food court yang ada jual nasik campur. Sodap tak sodap... belakang kira! Yang penting nasik campur / berlauk. Lapor tahap menggigil dah kot..! Mana taknya..?! Ghalit sangat kat Kedai 'blink2' Zaiton tuh, sampai tak sedar dah dekat pukul 2 petang. Memang sah2 kebulur habis la...

Kuchiwa sebab tak jumpa nasik campur. Sob3... Redah makan apa yang ada je lah. Semua pun pakat2 mintak chicken rice lepas tu, add-on bihun tomyam. Time makan, semua diam membisu! Khusyuk betul! Tau2 je pinggan dah licin. Tahap takde sisa langsung pulak tuh. Kitorang menyenangkan kerja si tukang cuci pinggan hari tu. Ha3...

Chicken rice tu not bad la... Bihun tomyam tu pulak sebenornya sangat fail! Tapi dah katanya kebulur kan... licin jugaklah! Ha3... Kelakor betul!

Naik 1st floor, jalan ke depan sikit, jumpa map. Nawaitu asal nak mengkaji, di manakah Playland. Tapi, ternampak mende lain. Aku pandang Kak Aneem... Kak Aneem pandang aku... lepas tu, sama2 pandang Abang... Abang terus blurr! Mak pulak blurrkuasadua.

Sebab rupa2nya ada lagik 1 food court kat tingkat 1 yang ada provide nasik campur. Bengang + kelakor tahap gaban = aku pun confuse nak buat memek muka macam mana?! Adeh3...

Dah la sebelum tu dok kutuk2 kata apa la... AEON takde food court besor jual nasik campur... shopping complex je besor tapi, food court kecik cinonet... bla3...

Amekaw!

Mampu gelak je la... Gelakkan diri sendirik & keluarga tersayang... Ha3... *sambilkesatairmata*

~ Window shopping + melayan bebudak ni main kat Playland.

~ Bapak budak pun excited sama! Ha3...

~ Siapa paling over? Ha3... Hadoi!

Kalau biarkan lama2 sikit, mau lupa diri terus Abang aku tuh! Silap hari bulan, anak2 dia pulak terconfuse tengok papa diorang yang over. Hadoiiyaiiinyapon..!!!

Syiok sangat pusing AEON ngan Mak. Banyak pit-stop sebab memasing sakit kaki. Nampak sangat kan... He3...

Pukul 4 petang baru sampai rumah. My 'sayang' dah ada kat rumah Mak, tengah siap2 sebab nak berkonvoi pulak ke rumah Cik Siah. Ada open house. 

Menu: nasik tomato, ayam masak merah, dalca, gulai daging, bihun goreng, bubur durian, laksa & macam2 lagik lah! Lapor balik... 

Makan... makan... & makan je kerjanya..! Lupakan 'Tiz Zaqyah & Nelydia Senrose' kejap. ;P


:: Like3, ek! ::



3 comments:

eja said...

pink gitu..nmpk kurus kt sini..wei..hng igt x blog business aku..ape add die..aku lupe..

ArELeEz said...

eja,
bile aku pakai baju ni, ramai yg kata aku dh kurus. hmm.. kene beli bj kaler ni la bnyk2. ha3..

weh! ko click je kat profile pic ko yg gambar chicken chop tu haa.. then, dia kuar la ko punye link yg ade.

ArELeEz said...

eja,
btw, ni link blog bisnes ko:-

http://koleksi-eja.blogspot.com/

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google