SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, September 21, 2013

CITRA

Orang pompuan sinonim sangat dengan kecantikan. Baju nak cantik... tudung nak cantik... body... muka pun nak cantik! Serba-serbi la nak cantik. ;)

Bila dah masuk usia remaja, mula la dok tercarik2 skincare. Terpengaruh dengan iklan kat tv... toksah cerita la. Nampak yang tu boleh putihkan kulit, nak beli. Nampak yang lain pulak boleh glowing2kan kulit, nak beli jugak. Kolagen... peeling... bla3...

Tapi, harus diingat! Cantik macam Miss World sekalipun kalau badan bau bacin tak guna jugak! Kena la wangi2. Biar orang kata, cantik paras rupa dengan keharuman badan tu sama seiring. Barulah gorgeous kata ko! ;P

~ Oleh yang demikian, ah kak simpan 1 losyen ni kat opis. Memang khas untuk kegunaan kat opis je.

Citra nama losyen tu. Sebut betul2... CITRA. ;P

Murah je. Bawah 5 hengget pun boleh dapat kalau saiz yang kecik macam dalam gambar tu. 60 ml kot. Aku rasa made in Indon sebab nama dia macam ala2 slang Indon kan... Ko nampak tak kat bawah tulisan 'Citra' tu ada tulis 'Mangir'. Kan macam slang Indon tuh. Jangan ngengada nak tanya aku apa maksud dia sebab sumpah aku tak tau! 

Mula kenal dengan losyen ni masa zaman2 study dulu. 1 of my geng kamceng, Meare yang introduce. Dia kata losyen tu dah la wangi, murah pulak tuh! Well... tau2 je la kan... zaman2 study kan zaman 'PPRT'. Nak berbelanja untuk kecantikan & kewangian pun kena la berhemah. Bila try sikit Meare punya losyen Citra, macam terjatuh hati pulak. Terus beli 1.

Tapi lepas study, lama kot tak pakai. Dah kerja. Jadik, berlagak la sikit. Pandang Johnson & Johnson ngan Nivea je la kengkononnya. Chait! Pui!

Sampai la 1 hari tu, tengah shopping ngan Mak, terjumpa balik Citra nih. Terus flashback zaman2 dok guna dulu & terus terbeli. Tinggal kat opis. Sebab kat rumah dah ada Johnson & Johnson. Untuk travel pulak ada Vasseline. 

Agak2 rasa macam dah berlengas, picitkan kat tapak tangan sikit then, lumur2 kat baju jugak. Wangi on the spot! He3...

 Murah... wangi... & takde kesan sampingan. Alhamdulillah... Suka sangat! ;)


:: Like3, ek! ::



12 comments:

Aiza Haris said...

losyennn ni dari dulu lg dh ada kann... pernah guna zaman skula2 gitu hehehe

Atien abern said...

meh la hulur benda tu dekat sini.

wahida said...

aku pun ada simpan satu losyen kat opis, tapi bukan jenama ni la...nnt boleh la try yg ni kalau lebih murah dan wangi...

tengs sharing...

AzieFirdaus Kamarudin said...

nak beli jugekkkksss la....

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Ena's Stories said...

Ermm jimat kos nih..leh try nnti

ArELeEz said...

Aiza Haris,
yupp! dh lama b'tapak dh..

ArELeEz said...

Atien abern,
buleh jerr.. meh balik kampung dulu, meh!

ArELeEz said...

wahida,
brand ape plak tuh? buleh la sharing jugak. ;)

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
silakan.. he3..

ArELeEz said...

Rose Azadir,
hye! tq 4 dropping by.. ;)

in shaa allah.. will follow u too.. ;)

ArELeEz said...

Ena's Stories,
jimat baaanyaaakkk.. sgt! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google