SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, September 14, 2013

DAGING MASAK KICAP VS IKAN TUMPI

Kesah masa Kakak & family balik kampung hari tu...

Tetiba je Kakak mengidam nak makan daging masak kicap air tangan Mak. Siap kata...

'Kakak bukan penchenta daging sangat kecuali daging masak kicap yang Mak masak. Memang tak boleh nak tolak!'

Katanya... ;P

~ Lunch yang hebak! Cewwah..! Walaupun lauk2 kampung yang biasa2 je tu tapi, aku tetap kasik rate ngalahkan makan kat tempat2 makan 5 star. 1st sebab dapat makan ramai2 dengan family. 2nd sebab semua Mak & Kakak yang masak. Aku tolong perhati dari kejauhan & ngap je. Kan ke best + bahagia tuh? Ha3...

Sebenornya, aku & my 'sayang' langkah kanan la sebab tak tau pun pasal lunch yang hebak tu. Sebab malam yang Kakak sampai kat rumah Mak, lepas jumpa + sembang2 kejap, kitorang balik. Tengahari esok kitorang balik rumah Mak lagik, terus tercium2 bau makanan yang hebak2 tuh. 

Owh... rejeki jangan ditolak, noks! He3...
 
~ Daging masak kicap vs ikan tumpi.

Ikan tumpi tu pulak requested by A_bern. Memang faveret beliau sangat2 kot... ikan termenung masak dalam daun pisang tuh. 

~ My 'sayang' tu motip... sangat kan..?!

~ Menikmati sangat..! He3...

Agaknya la kan... kalau hari2 macam ni, Kakak yang bajet slim tu pun boleh bertukar jadik Doraemon kan? Ye la... beli bahan2, lepas tu, Mak masak ikut request anak2. Sorgaaa... Hiks...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

CXopportunities said...

lauk kampung la plg berselera nk mkn. huhuhu. ade smbl belacan, nasi pns, ikan asin. fuh!! terbaik!

ArELeEz said...

CXopportunities,
ye la kan.. +, bile baca ape lauk2 yg u mention kat atas tuh pun dh wat kecur liur. adeh3..

mie said...

terbaca time tengah2 pagi..
lapar pula..
mana nak cari daging masak kicap ni..
eheheheeh

ArELeEz said...

mie,
mintak mak masak. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google