SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 4, 2012

SUAPAN KASIH SAYANG @ DOMINOS

Mother's Day celebration dengan MIL dah selesai. Turn celebrate Mother's Day dengan mak pulak.

Memula, macam nak bawak mak makan2 kat Asiatica. Tapi, tak jadik sebab Asiatica selalunya full house belah malam. Tambah2 time Mother's Day tu kan... So, tukar plan.

Tetiba teringat Kak Nana merangkap rakan sejawatan kata, Domino's Pizza dah bukak kat Giant. Moh kita ke Domino's je la, weh! ;D

~ Walaupun Rifqi kena flu tapi, dia tetap aktif tak hengat malam tuh. Bagi dia merangkak atas meja, jenuh pulak nak jadik 'kandang', jangan kasik dia jatuh tergolek. Boleh slim kot kalau aku baby-sit Rifqi hari2. Adeh3...

~ Mak yang diraikan... Santek & comel mak malam tuh. Cewwahh..!

Actually, mak tak tau pun yang kitorang nak celebrate Mother's Day. Aku calling2 mak suruh mak bersiap, pakai jubah maroon touch up cantik2 je. Kata nak belanja makan. Dah nak makan baru kitorang semua wish Happy Mother's Day secara berjemaah.

Terus mak touching... He3...

~ My 'sayang' purak2 mengantuk. So, aku gigih nak cucuk lubang hidung dia, kasik dia terjaga balik. Heh3...

~ Macam kakak dengan adik kan? ;P

~ Main suap2 pizza pulak. Eh! Macam acara wajib je kan... Hiks...

~ Nak jugak bermanjas dengan mak..! Ha3...

~ Laaa... yang ni pun... ;P

~ Jenuh mak kena suap malam tuh. Suapan kasih sayang kata ko! He3...

~ Eh! Tak habis lagik nak menyuap. Ha3...

~ Cucu2 mak pun wish Happy Mother's Day jugak. Kuorum cucu tak cukup sorang, 'tertinggal' kat Kajang. ;P

~ Perasan tak, ada 'mamat' tu skodeng kitorang? Agaknya, dia musykil kot sebab dalam banyak2 meja yang ada kat situ, meja kitorang yang paling havoc tak hengat! Falsh camera dah la non-stop! He3...

~ Hadiah 'super spontan' untuk mak tersayang... Harap mak suka lapanploh juta kalilah! ;P

Kesimpulannya, makan2 Mother's Day kat Domino's malam tu memang terbaekkk... lah! Siap dengan suapan kasih sayang yang tak boleh blah tuh! Ditambah pulak dengan kesodapan Aloha Pizza yang cheezy meleleh2 tuh... perrgghhh!!! Terkenang2 sampai sekarang kot... Heh3...

Harap2, suapan kasih sayang macam ni akan berterusan sampai bila2... Amin...

Selamat Hari Ibu, mak... Sayang mak laju2 lah! ;D


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fairus said...

MESTI TERHARU HATI EMAK DILAYAN BEGITU.. BAGUS JADI ANAK BEGINI.. SYABAS..

ArELeEz said...

fairus,
owh.. tousching abis kot.. terima kasih, ye sbb puji si anak2. heh!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google