SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 27, 2012

BAYU MALAM DI TELUK CHEMPEDAK

Lupa nak cerita. Malam yang kitorang terjah Ana Ikan Bakar tu kan, lepas makan2 kami terus berdesup ke Teluk Chempedak. Amik angin laut lepas perut kenyang. He3...

~ Sebelum keluar makan kat Ana Ikan Bakar, sempat lagik berposing. Heh!

~ Kak Yong macam dah low batterylah. Kesian! Tapi, 'P.E.A.C.E YA'LL' tetap maintain... He3...

~ Kiutkan kami? Ahaks3... Statement tahan makian nih! ;P

Tanjung Lumpur (lokasi Ana Ikan Bakar) dengan Teluk Chempedak takde la jauh sangat. Kira macam, ko pusing sini, ko belok sana, jalan terus sikit... dah sampai.

Sebab tu kami terus terjah. Alang2 katanya kan... 

~ Bentang tikar & melepak. 

~ Nak lepak kat tepi pantai pun boleh. Jalan kaki sikit dah sampai.

~ Kanak2 riang belajar menulis. Ha3... Eh! Nampak tak ada couple tengah dating baik punya kat belakang tuh? Jeng3... ;P

~ Tetiba diorang kaco kami dating. Sentapahkak!

~ Sentap manja2 je... Lepas tu, sawan camera! Heh3...

~ Mak datang join kami... Melepaklah kami bersama2...

~ Ombak. Malam tu bayu laut kuat. Sejuk je... Terus nak lentok2 kat my 'sayang'. Ha3... Apakah..??! ;P

Nak mencarik Teluk Chempedak ni senang. Kalau pakai GPS lagik giler senang. Kalau takde GPS, aci usha2 signboard pun, sure tak sesat. Tapi, kalau korang pergi time peak season, memang jemm sikit la. Nak parking pun macam hazab kot. 

Kami pun macam bernasib baik je sebab masuk2 parking lot terus dapat park kereta. Kebetulan ada kereta yang nak keluar kan... Parking kena charge singgit. Kakak aku parking tang sinun. Lain area ngan kami. So, dia punya charge pun lain. Kena 2 hengget.

Havoc jugak suasana malam kat Teluk Chempedak. Macam2 ada kot. Kalau korang berhajat nak beli souvenir, nah... ini la tempat paling sesuai. Keychain, fridge magnet, topi, baju, hiasan2 dinding... banyak lagiklah! Ko sediakan je duit, lepas tu pilih2 mana yang berkenan. 

Aku tak beli apa2 kat sini sebab masa 1st time singgah sini dulu dah beli fridge magnet. Cuci mata sambil menikmati bayu laut je lah. 

Jom jalan2!!! ;D


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

lily lotus said...

fuhh sampai ke sini terasa angin menderu2 :D

ArELeEz said...

lily lotus,
biar betik..??! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google