SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, June 2, 2012

MOTHER'S DAY... SURPRISE YANG SUSPEN!

Ah kak baru nak update kesah mother's day celebration tau! Sila jangan hangen, ek?! ;P

Masa bujang dulu, celebrate mother's day sekali je. Tapi, bila dah kawen, terus ada 2 celebrations sebab secara automatic dah ada 2 orang ibu kan...

Tahun ni, celebrate mother's day dengan MIL dulu. Dah plan awal2 dengan adik2 ipar semua. Kebetulan minggu tu, ada kenduri arwah untuk Arwah Dadi. So, adik2 ipar ramai yang balik. Malam sebelum kenduri, kami buat surprise untuk MIL.

~ Awa sponsor carrot cake. 

~ KF pulak sponsor sate. Qistina enterframe dengan mulut yang comot makan sate.

~ Carrot cake ni kosong je. Means, takde tulis apa2 wish pun. Kitorang gigih create wish tu dengan Skittles. Tau Skittles tak? Alaaa... yang macam M&M's tuh... tapi, kecik sikit.

Ada insiden suspen masa nak decor2 carrot cake tuh. Kan konon2nya kami nak buat surprise kan... Aku ngan Awa pun bawaklah Skittles ngan carrot cake tu masuk dalam bilik Udda. Tetiba MIL masuk bilik. Aku ngan Awa dah sengih2 macam kerang busuk dah. Ha3...

MIL pulak asik tanya je, nak sambut birthday siapa?! Dengan spontannya ah kak jawab, 'Nak sambut birthday Abang Mamat (my 'sayang'), mak...' Confuse je muka MIL. Ha3...

~ Tak habis2 nak enterframe tangan! Isk3...

~ KFC tu my 'sayang' yang sponsor. Eh! Nak jugak... ;P

~ Pakat2 dengan abah untuk bawak MIL ke hall. Sepanjang jalan MIL asik tanya, 'Nak buat apa? Nak buat apa?' He3...

Aku siap beli belon lagik! Lepas tu, paksa adik2 ipar biras semua tiup belon tuh besor2. Elok2 MIL sampai kat hall, terus jerit Happy Mother's Day & letupkan belon2 tuh. Cucuk dengan jarum, noks! Poyos! Ha3...

~ Muka2 happy... ;D Memula, abah macam malu2. Laju2 aku tarik tangan abah, letak kat bahu mak. Ecewah! He3...


~ Potong kek & anak2 menantu2 cucu pun enterframe... ;P

~ Udda nak jugak menyelit. Isk3...

~ Malu kena suap2. He3...

~ Hadiah daripada kami untuk MIL... 

~ Hadiah last minute tuh. Tak sempat nak prepare awal2 sebab sebelum tu ah kak busy kot. Busy dengan kerja... dengan kursus lagik... meeting... Hadoi! 

Makan2 sampai santak perut, borak sambil gelak2... itu la aktiviti kitorang malam tuh. Penat makan & penat gelak. He3...

Selamat Hari Ibu untuk MIL tersayang... ;)


:: Like3, ek! ::




2 comments:

fairus said...

BAIKNYA RAIKAN IBU.. :)

ArELeEz said...

fairus,
alhamdulillah.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google