SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, June 12, 2012

ANA IKAN BAKAR... AUMMM2..!!!

Kalau ikut plan asal, aktiviti untuk malam pertama di Pahang adalah berbbq. Malam ke-2 pulak makan2 ikan bakar kat Tanjung Lumpur. Tapi, tetiba ada bantahan. Diorang kata penat kot kalau malam tu nak berbbq. Better postpone aktiviti bbq tu ke malam ke-2. Yang makan2 ikan bakar tu ke malam 1st.

Exchange la kiranya...

Kata sepakat diperoleh. Makanya, laju2lah kami bersiap & gerak ke Tanjung Lumpur. Aku ngan my 'sayang' mengepalai 'rombongan Cik Kiah'. Heh! Sebab kami kan pernah datang makan kat situ masa nak bercuti2 Malaysia ke Cherating dulu tu, haaa... Abang Poi belanja.

Muka pun confident penuh bergaya je. Ahaks3...

~ Dari kejauhan dah nampak dah destinasi kami tuh. Owh, yeahhh..! ;P

~ Ana Ikan Bakar, Tanjung Lumpur. Terbaekkk, wok..! ;)

~ Kaum Adam pilih2 seafood. Kaum Hawa pulak chop tempat. 

~ Hasil 'tangkapan'... Aummm2..!!! He3...

Masuk kali ni dah 2 kali aku plan nak makan bersila ala2 kampung kat tingkat atas. Tapi, dua2 kali pun kuchiwa sebab full house. Coilah!

Kepada owner Ana Ikan Bakar, sila la renovate tambah port makan bersila tu, ek! Kesian kat ah kak nih. Asik sentap je. Uhuks3...

~ Makan kat bawah je la... duduk atas kerusi macam biasa. Walaupun sentap tapi, muka tetap ada taman tau! Ha3...

Bingung2 jugak la kami menunggu makanan sampai. Macam boleh dimahapkan sebab orang ramai kan... Bawak2 bersabor je lah. Hu3...

~ & akhirnya, sampai jugak sotong masak kicap. Sotong dia besor2. Perrgghhh!!!

~ Ikan bakar petai yang jadik trademark merangkap signature dish kat Ana Ikan Bakar nih. Mereka2 semua kata sodap tak hengat! Aku no komen sebab tak cubit pun. Not into my tekaklah. Aku kan kalau ikan bakar2 ni memang haub sikit nak merasanya.

~ Satar original yang memang terbaekkk..! My 'sayang' orderkan dulu sementara nak tunggu  makanan2 lain sampai. Sebab my 'sayang' sangat arif dengan tahap kemengamukan bini dia di kala lapor. Boleh jadik Hulk wooo..! Ha3...

Sodap lah satar tuh. Pedas2 nak lagik, noks! Terkenang2 sampai sekarang. Mau mimpi satar aku malam nih. Adeh3...

~ Kailan ikan masin dengan tom yam campur. Tom yam sodap! Kailan tu macam tak nampak ikan masin je. Lupa nak bubuhkah? Hmmm...

~ Eh! Posisi gambar dah kacau-bilau. Sepatutnya, gambar ni dok kat atas nun... sebelum makanan2 sampai. Memasing melayan kelaporan. 

~ Aku memang sawan camera! Heh3...

~ My 'sayang' kejam ahhh... Takmo kawan! ;P

~ Menikmati... Menikmati... ;D

~ Sold out! Sekian, terima kasih. He3...

Kelicinan pinggan menunjukkan betapa lapor tahap gabannya kami... Tak membazir langsung! Tulang ikan tu, kalau boleh ditelan, mau licin jugak kot. CSI nak carik bukti pun letih! Erkkk! Motip..??! ;P

Malam tu, abang belanja. Yahooo2..! Yaariibaaa2..! Selamat duit aku..! Ha3...

Makan untuk lebih kurang dalam 10 orang samadengan 170 hengget. Abang kata, murahlah! Bagi aku, memang of course la murah sebab tak keluar duit langsung! Ha3...

Korang pun, kalau nak merasa ikan bakar petai, aku suggestkan datang makan kat Ana Ikan Bakar nih. Alamat seperti di bawah, ye anak2... Hiks...

Ana Ikan Bakar 
Pantai Selera, Tanjung Lumpur
Kuantan, Pahang

Incharge Person: Haji Baharin (019-9878155) & Fairuz (013-9989175)

Nak lagik accurate, ko set je koordinat nih kat GPS: N3 47.898, E103 20.388

Nescaya tak sesat-barat & takkan kempunan. Heh3... 

Ah kak dah mengtry 2 kali. Anda... bila lagik? ;P

*To be continued...


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Maiyah said...

salam..
salam kenal.. nmpk selere

Asrul "iLham" Sany said...

wat sy terliur je... hahaha

Fitri Senin said...

kat Bandar Baru Bangi pun ada dik tapi ramainya orang nauzubillah..
Kalo makan tmpt lain rasa dh kenyang 4 kali kot..
Agaknya sedap sangat

ArELeEz said...

Maiyah,
slm kenal jugak..

owh.. of cos yummy2..! he3..

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
ooppsss..! i'm sowyy..! heh3..

ArELeEz said...

Fitri Senin,
oic.. yg kat tg lumpur nie pun ramai gak org. tp, klu dh niat nk try, tggu lama sket ok kot.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google