SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 20, 2012

BUKIT GAMBANG WATER PARK

Dari Beserah, cepat2 patah balik ke villa stay sebab nak sumbat semua 'hasil tangkapan' ke dalam fridge. Lepas tu, cepat2 pulak berdesup ke Bukit Gambang Water Park (BGWP).

Yahooo..!!! ;D

Jalan nak ke Bukit Gambang tu takde la jemm sangat. Smooth je. Tapi, kalau jalan kat area Kuantan tu memang haublah. Sebab sikit2 ada traffic light... sikit2 lagik kang traffic light lagik. Adeh3...

~ Hah! Dah nampak dah signboardnya! Hati semakin melompat2 nih! La3...


~ Sepanjang jalan masuk nak ke BGWP tu ada deretan apartment untuk disewa. 

~ Ni lagik 1. Rate aku tak check pulak berapa kan... Korang google2 sendirik je la, ek? ;P


~ Kereta Cinderella pun ado! Salah 1 daya tarikan kot. Tapi, tak sempat nak bergambar feeling2 Cinderella. Ni pun cilok dari camera kakak. Hu3...

~ Dah nak sampai dah... Yippie2..!

Parking yang dekat dah full. Nak tak nak terpaksa la parking jauh sikit. Menapaklah kamu di situ... Adeh3...

~ Kak Yong dah tak sabor. He3...

~ Kakak kata, ada paparazzi nak amik gambar kami yang kiut nih! Serta-merta aku tersengih2. Ha3...

~ Semakin over nampaknya! Ha3...

~ Rombongan Cik Kiah in da house..! ;P

~ Cer tengok Kak Aneem... Cer tengok Kak Aneem... Siap angkat kaki sebelah lagik tuh! Ha3...

Jauh jugak nak menapak tuh especially bagi aku yang tak berapa nak fit ni la kan... Semput... Hu3...

~ Sampai jugak akhirnya kat lobby BGWP. Fuh!

~ Sementara orang2 dewasa menghandle urusan pembelian tiket, kitorang kasik chance dulu kat kanak2 Ribena main kereta biru celoreng2 yang masuk token boleh gerak2 tuh. Kemain teruja Rifqi! 

Nasib baik lepas sekali round, bebudak ni mau turun. Kalau tak, dah 1 kerja lagik nak memujuk diorang.

~ Kaunter tiket. 

RM 21.90 untuk dewasa & RM 14.90 untuk kanak2. Kategori kanak2 tu pulak ikut ketinggian. Kalau cecah 90 sentimeter atau lebih, baru kena charge as kanak2 punya rate. Kalau kurang free je...

~ Memandangkan kami guna baucer diskaun yang ah kak menang give away nih, so kami just kena bayar RM 17.50 untuk dewasa & RM 10.50 untuk kanak. Tapi, tak semua la pakai rate nih sebab baucer limited to 6 persons only. Selebihnya, pakai rate biasalah.

Tiket adalah berupa tag atau gelang yang wajib kita pakai sepanjang duduk kat dalam BGWP tuh. Menandakan ko masuk dengan cara halal, ye..! ;P

~ Lepas 'check-in' pun gigih berposing! Senget2 badan bajet kiut habis pulak tuh! Padahal, macam orang sakit tulang je aku tengok! He3...

Ramai jugak manusia kat dalam tuh! Nak carik port pun berminit2. Hadoiiyaiiinyapun!!!


*Bersambung lagik...


:: Like3, ek! ::



8 comments:

wahida said...

antara theme park yg aku tak sampai lagi...huhu...

ArELeEz said...

wahida,
owh.. klu camtu, silalah terjah! tp, my advise, tggu bgwp nie siap sepenuhnye, baru terjah kot.. sbb skang cam under construction lagik. game pun limited.

Asrul "iLham" Sany said...

Murah rege die... Leh gi ni... :-)

Mah@Mahu said...

Minggu akhir contest di blog Mahamahu hadiah wang tunai dan barangan masih milik anda sertai sekarang..

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
murah sementara under construction. nnti dh siap sepenuhnye, mahal gak kot..

ArELeEz said...

Mah@Mahu,
oo.. ok. tq for inviting! ;)

anitadiana said...

tak ada lah mahal sangat gambang ne kan..tapi tu lah jauh juga tu...

ArELeEz said...

anitadiana,
so far, x mahal la.. sbb bnyk yg still under construction. nnti2, bila dah siap sume, jadik mahal la kot.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google