SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 20, 2012

SEJAMBAK TAHNIAH!

Semalam, hari yang mendebarkan kot untuk calon2 PMR sebab semalam result keluar. Musti ada yang menggigil nak mandi pagi. Ha3...

Teringat pulak kenangan masa aku dapat result PMR dulu. Tahun 1998. Aku kan sekolah kat boarding school, kat KL nun..! Masa tu, aci je kalau nak tau result main calling2 Pembantu Tadbir (PT) opis sekolah. Sebab rumah memasing mostly jauh2 kan...

Aku macam ngeri la... takmo call! Takmo tau sampai bila2 kot. Hu3... Asal capai gagang telefon je tangan menggeletar tak hengat! Macam diserang parkinson je kekdahnya... Adeh3...

Family kasik support, suruh aku call jugak. Hokay2, fine3!!! (macam Shuib Sepahtu cakap) Aku call jugak akhirnya...

Nak sebut nombor ic punya la neves! Macam kena kancing gigi je tau! Aiyakkk!!!

Tetiba, ah kak PT tu cakap...

'Adik dapat 7A 1B. B tu Sejarah.'

Fuh, lega! Lepas hazab! Walaupun tak dapat straight A's tapi, bila dengor B tu adalah Sejarah, aku dah rasa bahagia sangat2. Sebab masa zaman tu, sesiapa yang dapat selain A untuk subjek Math & Sains, bakal ditendang keluar dari sekolah tuh. Means, balik kampung la ko kan... Owh... nehi3!!!

Sebab tu aku bangga habis bila aku dapat B untuk Sejarah. Tak payah nak usung beg balik kampung macam students Akademi Fantasia yang dapat undian terendah. Owh... tetiba kan... Ha3...

Kenangan betul kan... Hmmm... ;)

~ & semalam, turn A_bern pulak nak rasa gedebuk-gedebak tuh. Alhamdulillah... A_bern dapat straight A's! ;D

A bouquet of congrats untuk A_bern... 

Semoga kejayaan ni akan jadik motivasi untuk A_bern lebih berjaya di masa depan di samping kejayaan ukhrawi. Insyaallah.. Aminnn... ;)


p/s: Bila Kakak nak 'open table', ek? La3... ;P


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Ayu azmir said...

wahh 8a tahniah yang berjaya

AzieFirdaus Kamarudin said...

Wa,dasyat result pmr leez,

ArELeEz said...

Ayu azmir,
alhamdulillah.. tq (on behalf..) ;)

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
dasat kerr..?? he3.. alhamdulillah..

fairus said...

TAHNIAH BUAT BELIAU..

ArELeEz said...

fairus,
tq.. (bg pihak beliau). ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google