SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 19, 2012

MUZIUM SAMUDERA 2

Masuk 2nd muzium plak. Rugi kata ko tak masuk semua! He3...

Muzium yang ni still dalam kapal. Tapi, dalam dia lebih kepada kesah sejarah pahlawan zaman dulu macam Hang Tuah, Hang Jebat bagai... Lepas tu, ada jugak show-off pasal peralatan laut zaman dulu kala.

~ Nak jugak enterframekan Hang Tuah kat belakang tuh. ;P

~ My 'sayang' yang tak buleh dikawal lagik... Teruk betul tahap sawan beliau! Adeh3...

~ Romantika d amor la plak kan... Owh... I like..! Hiks..

~ Ba2 cak! Ba2 cak aaa... Hiks...

~ Nak jugak bercamwhoring! Haish! ;P

~ Bercamwhoring lagik... ;D

~ 2 mata, 1 hidung... Cer carik... Cer carik... Heh3...

~ Motip..??? Erkk!

~ Kalau la dapat pinjam perahu cap burung belatuk kat belakang tu sekejapan... kan best! Buleh main dayung2 perahu ngan my 'sayang' kat bendang belakang umah mak aku! La3...

~ Tak semenggah betullah buat muka camnie!

~ Handsome tak bila Bendahara Melaka pakai sunglasses? Hiks... Sker hati aku jer kata patung tu as Bendahara Melaka. Ha3...

~ Aku jumpa Hang Tuah lagik... Tapi, nie versi seputih salju sebab from head to toe, Hang Tuah tu kaler putih. Eh! Tapi, Hang Tuah ke Hang Jebat nie, ek? Ke Hang Lekir? Tak pun Hang Pa Lah Hang Tu! Adeh3... Confuse ah kak, noks! ;P

~ 'Kite tengok, penyu bertelor... La5... Ganu kite...' Ecewah! Tetiba lak nak feeling2 dok kat Ganu. Over tau! Plus, takde maknanya penyu tu nak bertelor sebab dah kena awet maaa...

~ Laki sapa la nie..??! ;P

~ Apa punya pesen berposing ntah my 'sayang' nie tau! Ha3...

~ Harta karun, noks..! Eh, tak lah! Pinggan-mangkuk zaman dolu2 jer... Heh3...

~ Apa penyakit dia nih... aku pun tak tau. Layankan jer la... ;P


Seluruh pelosok muzium tu kitorang explore! Celah yang orang lain rasa boring pun kitorang redah jugak. Apa ada hal kan... He3...

Hmmm... penat berjalan mengexplore. Rasa nak naik beca la pulok! Ooppsss!!! Tettt...!!! ;P


*To be continued...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Kesuma Angsana said...

wah menarik KA nk singgah nnti

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
sila3.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google