SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, December 10, 2012

SATAY HUT

Misi mencarik restoran ikan bakar diteruskan...

Masa tu dah dekat nak sampai Masjid Kuala Selangor. Roger2 Ros sebab baru teringat Ros pernah cerita yang dia pernah makan2 ikan bakar dengan family dia kat Jeram nun... Konon2 nak makan ikan bakar Jeram la kan... 

Tapi, Ros kata, kitorang dah terlajak. Pikir punya pikir, tanya suara majoriti + memandangkan dah malam pulak tu kan... last2, cancel ke Jeram. Sentapahkaksekejap! Uhuks3...

Sebelum sampai Masjid Kuala Selangor tuh, kitorang ada nampak Satay Hut. Tanya suara majoriti lagik, nak tak pekena satay?! Diorang ok je. So, ke Satay Hut je la kita...

~ Ros pernah cerita yang Satay Hut ni pun best jugak. Tak sabor nak rasa. Excited kot! He3...

~ Full house jugak Satay Hut tuh. Happening! Nasib baik ada 1 meja kosong. Rezeki2... ;P

~ Requested by Kak Ngah. Dasat betul ABC kat sini! Terkagum2 ah kak tau! Whoaaaaaa.....!!!

~ Sate versi Satay Hut. 

Sebelum dapat sate yang kitorang order, kitorang terusha sate yang 1 group lain makan. Masa tu, si waiter dok bawak sate nak serve kat meja diorang. Terkagum2 sebab giler besor sate tuh! Terus kitorang neves sebab takut tak boleh habiskan sate yang kitorang order kalau macam tu punya besor kan...

Tapi, bila sampai sate yang kitorang order, tengok2 takde la sebesor sate yang kitorang usha2 tuh. Selidik2 punya selidik, rupa2nya, sate kat Satay Hut ni ada 2 saiz. Saiz besor & saiz kecil. Harga secucuk pun ikut saiz la. 

Owh... begitukah... ;P

Harga sate kecil: RM 0.60/cucuk
Harga sate besor: RM 1.10/cucuk

Rasa sate ok... memusakan hati, tekak & perut jugak la... Harga pun affordable. Tempat happening... siap dengan kepul2 asap sate yang memberi aroma. Fuh!!! Wangi kot! He3... 

Selain sate, diorang ada jugak serve makanan2 goreng macam nasik goreng bagai... Tapi, specialty masih satelah.

Kalau nak merasa jugak, sila la terjah alamat di bawah:-

Satay Hut
Jalan Besar, Taman Mahsuri Indah
45500 Tanjung Karang, Selangor

~ Hokay! Terima kasih kerana memboyotkan perut kami. Babai Satay Hut... ;)

Lepas Satay Hut, takde singgah mana2 dah. Dah flat habis! 'Bateri' teramat kong! Sampai rumah terus pengsan. Owh3...

Ini episod akhir Cuti2 Malaysia merangkap Family Vacay di Port Dickson. So, sekian... ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Ayu azmir said...

pasti seronokkan.,,...

ArELeEz said...

Ayu azmir,
yupp! seronok m'boyotkn perut. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google