SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 15, 2010

SuNgGuH bErSeLeRa AkU mAkAn! ;P

Kesah hari Selasa... tetibe jer my ‘sayang’ nak asah skill memasak beliau. Actually, memang my ‘sayang’ dah plan nak masak for dinner. Tetibe, rase cam malas plak katanye... Tapi, aku gigih dok pujuk2 + goda2 beliau untuk memasak sebab aku adalah malas kedaung semalam. Sungguh! Tak tipu! Memang bapak la pemalas! Sampai nak angkat tangan sendirik, capai towel nak gi mandi pon sungguh la aku malas. Owhhh... yang tu aku tipu. He3...

Bersilatlah my ‘sayang’ kat dapur. Kelentang-kelentung bunyik periuk belanga ‘dikejekan’ dek my ‘sayang’. Aku lak, dok membuta kat depan tv tengok Cinta Balqis. Heh3... Alaaa... takde la... Mane ade membuta... Melampau la kan... Sambil tengok Cinta Balqis, sambil lipat kain maaa... Tapi, 5 minit lipat kain, berminit2 aku khusyuk layanz Cinta Balqis. Ha3...

Walaupon hanye sekadar nasik goreng kampong + ikan masin goreng + telur mata tapi, sodap wooo my ‘sayang’ masak. Simple, yet SUPERB, babe..! ;P Bertambah2 mak makan, noks..! Kenyang... Bbrrppp..! Alhamdulillah... He3...

‘Tq daun keladi, B!
Sok lusa, masak la lagi!
He3...’


~ Gambar adalah takde kene-mengena dengan kesah benor di atas. Tapi, ade gak la kene-mengena sket dengan kesah lipat kain tuh... di mane, sedang aku khusyuk dok lipat kain baju, aku jumpe skaf yang aku dapat secara f.o.c mase beli shawl kat Gerbang Malam. Sengalz punye pasal, terus aku pakai. Aku rase cam comey vogue da vass la plak aku dalam gambar di atas. Wakaka... Larikkssssssss.........!!! ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Elyn said...

sesekali sedap gak dpt rase hubby masak kan??

Diarihatiku1976 said...

akak pun sama.. entah nape seminggu ni kuar selera makan...

ArELeEz said...

Elyn,
aah. bkn sesekali jer but kalo b'kali3 pon sodap..! ahaks2..

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
hmm.. nak dpt gud news kot! aminn.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google