SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 1, 2010

HaPpY nEw YeAr... 2010!

New Year's Countdown menjelma lagik... Pejam celik, pejam celik, dah nak masuk 2010. Makin bertambahlah umur kite... Owhhh...

Malam nie, sure berderet2 konsert sempena New Year's Celebration. Tu belum campur dengan movie2 khas yang disalurkan di stesyen tv free, swasta mahupon yang berbayor. Berebut2 diorang nak tayang segala macam jenis tok nek movie. Ade citer omputih... ade citer melayu... drama swasta... telefilem.... bla3... Pendek kata, sumenye berbaur hiburan yang mungkin ade terselit sket mesej2 berguna. Tapi, pokok pangkalnye adalah hiburan. Hmmm...

Hape kata kalo kite ubah sket cara celebration untuk 2010 nih? Sambil2 tengok konsert tu/sambil2 layanz movie tu, kite muhasabah sket diri kite nih. Kalo buleh, muhasabah la dari zaman kanak2 sampai la dah besor panjang nie. Paling2 tidak pon, muhasabah dari tarikh 1 Januari 2009 sampai la ke 31 Disember 2009. Agak2nye, hape la yang kite dah buat dalam tempoh tu? Lunaskah sudah tanggungjawab kite either sebagai hamba-Nya/anak/suami-isteri/sebagai manusia itu sendirik? Pastu, calculate lak berape percentkah yang dah kite peruntukkan untuk donia & jugak akhirat? Tolak, tambah, darab & bahagi... kiralah berapa jumlahnye/berapa yang tinggal?!

Pikir2kanlah.............. & renung2kanlah.....................

Myspace Graphics
~ Happy New Year... 2010! ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

9 comments:

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) said...

Semuga bertambah bahagia dan berjaya di tahun 2010

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

selamat tahun baru..semoga tabah dalam perjuangan hidup..

Eyriqazz said...

Happy New Year.Semoga tahun ini memberikan lebih kejayaan dan kebahagiaan..

Great Teacher Onizuka

neezareef said...

happy new year areleez

lily lotus said...

happy new year!

ArELeEz said...

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal),
tq. hepi new year to u too..! ;)


alvin takda rumah harga 8juta story....,
happy new year to u too..!

ArELeEz said...

Eyriqazz,
selamat tahun baru juge..! ;)

ArELeEz said...

neezareef,
happy new year neezareef..! ;)

ArELeEz said...

lily lotus,
selamat tahun baru..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google