SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, February 24, 2014

SANTAI CAFE

Beberapa minggu lepas...

My 'sayang' bawak perkhabaran sedeh. Pasal Mak Kerol. Admit kat HUKM, diagnosed ada cancer kat tempurung kepala. Macam rare je bunyik but, that's the fact!

Operation hari Isnin. Ada komplikasi, Mak Kerol koma! Terpaksa dimasukkan ke ICU. But, tak lama la... Kerol kata Mak dia dah sedar, dah masuk wad biasa. Petang Khamis kami pergi ziarah. Sampai HUKM pukul 10 malam. Nasib baik boleh lagik melawat. 

On the way nak ke lift, aku terserempak dengan Qery & maybe Sepet / Ceera. Ntah! Nampak sekali lalu, berselisih. Muka diorang kan lebih kurang je. So, confuse sikit. 

Eh, bloggers sure kenal siapakah gerangan Sepet & Ceera nih. Qery tu pulak glamer sebab dia hubby Sepet. Banyak jugak gambar dia kat blog Sepet. Aku pulak memang rajin baca blog dia. Kadang2 tinggalkan komen... kadang2 jadik silent reader je. Entry dia sempoi! Kelakor pun ye gak. Syiok baca. Even kadang2 aku story mory morning glory balik apa yang aku baca tu kat my 'sayang'. Sampai my 'sayang' pun dah kenal siapa Sepet, Qery & Ceera walaupun  dia tak baca blog diorang. He3...

Masa berselisih tu, memang 2 kali tolehlah. Tapi, tak berani nak say hye. Nervous! Plus segan. Well... ah kak kan pompuan Melayu mutakhir... ;P

Lagipun, diorang macam rushing je. Terus aku teringat kat ayah Sepet. Maybe, diorang pun baru lepas jenguk ayah Sepet. Kalau korang baca blog dia, sure korang pun tau what happened to her father?!

Hokay, dah! Teruskan perjalanan menaiki lift. ;P

Tingkat 7, Wad Songket. Comel pulak nama wad. He3... 

Mak Kerol dah boleh bercakap & bersembang tapi, still lemah la... Punca asal adalah bengkak kat leher which is aku rasa thyroid. Sebelum admit & dapat detect ada cancer, Mak Kerol rasa lenguh2 badan. Sampai 1 hari tu, dia tak boleh nak gerak2kan tangan / anggota badan lain. Means, otak dia macam tak boleh nak suruh tangan bergerak untuk amik sesuatu barang. Macam blurr! Then, dia jatuh kat bilik air. Terus bawak ke hospital. Masa tu la doktor detect ada cancer / ketumbuhan yang besar kat area tempurung kepala yang sikit sebanyak kacau sistem otak. That's why la otak tak boleh hantar impuls ke anggota badan untuk bergerak.

Solutionnya, doktor terpaksa buang tempurung kepala yang terjejas & gantikan dengan tempurung plastik. Sekarang, Mak Kerol dah discharge. Tapi, still kena berjaga2 untuk sebarang kemungkinan. Apa2 pun, aku sekeluarga doakan yang terbaik untuk Mak Kerol. Get well soon, mok cik... Mudah2-an & in shaa Allah...

~ Pukul 11 malam, kitorang pekena supper kat Santai Cafe.

Betul2 dekat depan gate Sains Selangor. Sekolah kebanggaan ah kak gitu..! Eceh! Terus kembang2 kempiskan hidung depan my 'sayang', adik2 ipar & biras. Berbulu je diorang..! Ha3...

Santai Cafe
Jalan Tasik Permaisuri (Bandar Sri Permaisuri)
Bandar Tun Razak
56000 KL

No. Telefon: 012-3892852 / 012-3844454    

Rating: 3.5/5

~ Hawaiian Bolognaise Spaghetti untuk aku. Hmmm... dari segi rasa, ok. Tapi, gravy tu oily sikit.

Menu lain dengan review macam kat bawah nih:-

1) Nasi Goreng Santai (my 'sayang')
- Nasik goreng + ayam goreng + sambal tumis ikan bilis + keropok = pedas sikit. Tapi, ok je kat tekak aku. Sebab aku suka pedas! Lagik pedas, lagik hebak! Heh3...

2) Lamb Chop (Bulat)
- Kambing lembut & tak hamis. Sodap!

3) Fish & Chips (Udda)
- Not bad jugak.

4) Bihun Goreng (My MIL & Abah)
- Diorang kata pedas. Tapi, tekak aku ok jerrr... ;P

Aku tak sure Yana & Memem makan apa. Hmmm... bihun goreng jugak kot...

Supper sponsored by Memem. Alhamdulillah... Semoga murah rejeki... Heh3...

Kenyang perut sukalah hati. Especially bila ada orang belanja. Eceh! ;D

Malam tu, kami 'check-in' kat rumah Awa je. Walaupun tuan rumah nan hado sebab diorang balik Kuala Kangsar tapi, kunci rumah ada kat Bulat. Terima kasihlah, Awa & Roy... kerana toto & comfortermu bisa melenakan tidoku. Jasamu dikenang... ;P


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Ayu azmir said...

betul tu bila perut da kenyang ... hati pun bernyanyi

ArELeEz said...

Ayu azmir,
suka je hati.. cer lapor.. mau amukan xsudah! ha3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

fuhh..santai habis ..hihihi

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
mmg santai. perut je santak! ha3.. hadoi!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google