SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, February 25, 2014

'KERUSI' PANAS!

Sorang lagik pegawai opis aku yang bertukar... Puan Athirah... as requested. Dia orang Kelantan. Memula, posting kat SKM Pahang. Transfer ke SKM Teluk Intan lepas naik pangkat. Hubby & anak pompuan still kat Kelantan. Jauh tuh! Mana tahan kan... 

Pernah jugak dia mintak transfer ke SKM Kuala Kangsar sebab masa tu SKM Kelantan takde kekosongan. Tapi, macam takde khabar berita. So, dia apply lagik, buat option ke-2, mintak transfer terus ke SKM Kelantan. Tak sangka approved!

Hmmm... rezeki baby ke-2 dalam kandungan mungkin. Alhamdulillah la kan... ;)

As usual, kalau ada yang bertukar, musti ada farewell. Dah ada farewell, musti ada pulak makan2 kan... Heh! 

~ Buat kat Aroma Keladi. Nasik putih, siakap masak pedas, tomyam campur, kerabu sotong, kailan ikan masin, sotong goreng tepung, ayam masak halia & fresh orange. Alhamdulillah... kenyang! ;P

~ Masih dengan outfit kerja sebab buat lepas opis hour.

~ Speech perpisahan yang touching... Sob3...

~ Hadiah untuk baby. ;)

~ Abaikan kebersepahan.

~ Lepas ni, sure rindu dengan slang Kelate Puan Athirah. Tsk3...

~ Dengan Kak Ani (wife Encik Fadzil) pun bollehhh..!

"Good friend is hard to find, harder to leave & impossible to forget..."

Ucapan spesel untuk Puan Athirah. Harap simpan baik2 dalam hati. Eceh! ;P

Kosong balik kerusi Penolong Juruaudit. Memula, Kak Husni... mintak transfer ke SKM Perak (Ipoh). Rumah, suami & anak2 semua kat Ipoh katanya... 

Replaced by Encik Sukeri... mintak transfer ke SKM Kedah. Nak balik kampung halaman kekdahnya... 

Finally (so far...), Puan Athirah... dah pun transfer ke SKM Kelantan. Pulang ke pangkuan keluarga...

'Kerusi' panas nampak gayanya tuh! Hu3...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi cutenya Tn.Blog posing peace lagi ..hihihi

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tuan blog mmg over! bkn sekali-sekala tp, selalu sgt dh! ha3..

Kesuma Angsana said...

doakan sj, kawan yng baik2 ni sampai bila2 pun kita ingat kan !

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
mudah2-an.. in shaa allah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google