SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, January 20, 2014

BATIK BIRU SEDONDON

Wedding adik ipar, Jijah & Mon pulak...

Semua pakat2 pakai sedondon baju batik biru yang we ols beli beramai2 kat Jakel, Sungai Besar ni, haaa..! Fesyen ikut suka kati ko. Yang penting, sedondon. Wah, gitu..! ;P

~ Mukadimah. Heh3...

~ Bersama 'anak2' yang sama2 mesra camera. Macam penyakit keturunan pulak. Ha3...

~ Merasmikan pelamin. Hiks...

~ Pandang2... jeling2... tenung2... last sekali, renungan makrifat! Ha3... 

~ Over sangat tau! Awwsss3..!!!

~ Lepas tu, kacau Arrisya makan. ;P

Heaven betul kalau kenduri pakai khidmat caterer nih. Tak payah nak berlengas2. Kemas2 rumah sikit2, bersiap make-up cantik2 2-3 inci then, dah boleh jadik front liner, sambut tetamu datang. ;)

200 % setujulah! He3...

~ Saat2 terakhir bergelar anak dara...

~ Di mana ada paparazzi, di situ lah ah kak menebeng! & Cik Ani pun tumpang sekaki. 

~ Neves tapi, control macho! He3...

Lepas majlis akad nikah (belah pagi), semua cha alip bot lepak kat luar. Jaga mini stall kengkononnya. Kengkonon je la kan... Memula je bersemangat. Lepas beberapa minit, mini stall pun terabai sebab memasing sibuk bergossip sambil mengunyap jugak. Ha3...

~ Tree of fortune katanya... Buat sendirik tau! Adik2 ipar & biras yang gigirls yang bertungkus-lumus buat.  

~ Sedondon + sejoli tak, we ols? Ahaks3...



~ Chocolate fountain...

~ Kalau tadi nikah serba putih, time sanding kaler peach pulak.

~ Santapan diraja katanya...

Elok2 Jijah & Mon selesai bersanding, hujan turun dengan lebatnya... Hujan rahmat. Alhamdulillah...

Lepas tu, rombongan family Yana dari Banting, Selangor pulak sampai. Owh... lupa nak bagitau. Actually, 1 hari tu ada 2 pengantin, Jijah & Mon dengan Memem & Yana. Dah bajet masa dah untuk giliran bersanding. Tapi, rombongan dari Banting agak lewat sikit sampai sebab jalan jemm katanya... Plus, diorang datang dengan sebijik bas. Terpaksa parking jauh sikit sebab takde tempat nak pusing. 

My 'sayang' & the gang ditugaskan untuk amik ahli rombongan pakai kereta dari tempat parking bas. Fuh, mancabar jugaklah! 

Alhamdulillah... sebab semuanya dapat diatasi. ;)

~ Makanya, diorang bersanding la dalam hujan renyai2... 

~ I heart this photo sebab tetiba je Abah & my MIL jadik sesporting ini. Amboi3..!!! He3...

~ Family portrait... tapi, tak cukup kuorum. Yang complete ada kat camera official photographer. 

2 sejoli terikat sudah,
Dalam majlis penyatuan jiwa,
Happy newly wedd Mon & Jijah,
Semoga berbahagia ke hujung nyawa...

Pantun dikarang bertulis pena, 
Puitis indah bermadah cinta,
Welcome to the club Memem & Yana,
Mari bersama menuju bahagia...

Amacam? Mantap tak ending entry ah kak? Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

selamat pengantin baru ...semoga kekal ke jannah ...pengantin lama pun semoga terus sweet dan romantik selamanya ...hahahhaha :)

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tq.. (bg pihak)

& tqvm sbb ade jugak wish utk pengantin lama. hiks..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google