SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, January 20, 2014

JUVITA SEAFOOD YANG AUMMM2..!!!

Hasil penggoogle-an ah kak on the spot, dalam masa yang singkat & kelam-kabut.

Actually, macam dah ada hint2 yang Abah nak belanja makan busat kat Banting. Sebagai menantu yang cantik jelita, (eceh! Ha3...) makanya ah kak cepat2 menggoogle lokasi makan2 terbahek kat area Banting tuh. Google dari segi review rasa, harga, keselesaan & lokasi.

Ramai bloggers rekomen Juvita Seafood. Sodap, servis pantas & harga berpatutan katanya... Terus propose kat my 'sayang'. My 'sayang' yang akan propose kat Abah. Malu nak direct propose kat Abah. Well... menantu yang cantik jelita ni kena la maintain 'hak eksklusif' sikit. Takmo dikategorikan sebagai teramat poyo & over! Walaupun... kan... Ha3...

~ Happy sebab 'proposal' diterima dengan baik. Woo hooo..!!!

~ Fresh!

~ Panjangggggggggggggg.............. meja we ols. He3...

~ Juvita Seafood Restaurant

Menu2nya adalah:-

a) nasik putih
b) ikan bakar (saiz besar)
c) ikan masak pedas (saiz besar)
d) kailan ikan masin
e) ketam bercili
f) telur dadar
g) tomyam campur
h) lala buluh masak cili kering
i) air tembikai, oren & air suam

Semua buat 3 hidang, dengan meja sepanjang di atas, worth 300 ++ hengget. Rasa sodap, terbahek dari ladang! Tempat makan pun comfy je. Servis cepat, itu yang penting! Semua orang pun puas hati. So, aku rasa memang berbaloi2lah.

Terima kasih pada bloggers yang dah review Juvita Seafood Restaurant. Dengan review andalah aku berjaya membuat pilihan yang tepat. Yesszaaa..!!! ;D

Juvita Seafood Restaurant
Jalan Kenanga, Kanchong Darat
42700 Banting, Kuala Langat, Selangor

Selamat menjejaki jugak..! ;)


:: Like3, ek! ::



4 comments:

fairus said...

WAH.. MAKAN BESAU NAMPAK... :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wahboleh cuba bila-bila....kalau servis cepat tu yang penting :)

ArELeEz said...

fairus,
bkn! tp, mkn busat! heh3..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
dialu2kn & sgt2 digalakkn. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google