SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 10, 2013

PERUT YANG MEMBULAT

Tajuk suspen wooo..! Hiks...

Weekend lepas la... we ols berjalan2 carik pasal. Bawak Mak & Nenek. Gerak hari Jumaat, malam. 

Eh, belum cerita lagik, ek nak ke mana? Haish! Yappedaaa..?!! ;P Plus, apa ke pulak kaitannya dengan 'Perut Yang Membulat' tuh? 

Sabor2... Bawak bertendang. Baca dulu sampai khatam, baru tau apa cerrr... nya! ;P

Nak ke rumah Uda, actually. Mak ajak. We ols is ok jerrr... Kebetulan my 'sayang' tak berapa busy kan... Why not?! 

Eceh! Cakap omputih pulak dia. He3...

Singgah RNR Ulu Bernam je... supper. Then, teruskan perjalanan...

Sampai rumah Uda kat Sungai Buluh dalam pukul 10++ malam. Uda dah siap masak. Ada nasik putih, ikan masin goreng, sambal ayam & sup ayam. Heavy supper untuk kali ke-2. Owh3...

Tak payahlah nak rasa menyesal. Anggap je setiap suapan yang membawak ke 2 pinggan tu sebagai menjaga hati Uda. Kesian Uda penat2 masak kan... Va3..!!! Ayat reverse psycology dah keluar dah. Ha3...

Esoknya, Nenek ajak ke rumah Andak pulak. Lunch kat rumah Andak. Nasik putih, ikan tuna masak taucu, sambal ayam, ayam goreng berempah & taugeh tumis. Terbahek dari ladang..!

Pukul 3 petang dah gerak balik ke Teluk Intan. Tak boleh nak bersuka-ria sampai hari Ahad sebab my 'sayang' ada kerja. Takpe. Jadik la tu... Next2 time, boleh jalan2 lagik. In shaa Allah... ;)

Bulat betul perut kitorang walaupun tak sampai 2 hari berjalan2. Dah makan je kerjanya! Kalau lebih dari 2 hari, macam mana la agaknya keadaan perut? Doraemon pun takmo kawan kot! He3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

adzairdawati makdara said...

hehehe betul tu.. kesian org dah penat2 masak jangan harus lah kita menghargainya betul tak :)

ArELeEz said...

adzairdawati makdara,
betul3!! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google