SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, August 28, 2013

SEPINGGAN PULUT KUNING & SEHELAI TISU

Ini memang dirancang. Bukan spontan tau!

BBQ raya nama projek dia. Walaupun berlengas tapi, memang best! Sama2 prepare bahan2 yang nak dibbqkan... sama2 membakar sambil berpeluh2... & sama2 makan. Badan bau asap pun... apa ada hal?! Terbahek dari ladang! ;)

Ada 2 plan, sebenornya. 1st yang bbq tu lah. 2nd pulak adalah nak mengcelebrate birthday Kakak & Abang. Surprise2..! 

Dah siap2 bahagi tugas. Aku sebagai planner. Mak sebagai pembuat pulut kuning. Kak Aneem pulak sebagai pengdekorasi & orang yang bertanggungjawab di sebalik plating pulut kuning. 

Alhamdulillah... Menjadik jugak surprise kitorang. Hoyyeahhh..!

~ Birthday girl & boy nak potong pulut kuning. Happy birthday to both. ;)

~ Tak hagak2 lagik diorang nih berposing kan...

~ Kakak suap adik, adik suap kakak kata ko! ;P

~ Idea bernas daripada Kak Aneem. Pakai tisu... pun bolehhh... Hiks...

~ Celebrate kat rumah Nenek. Angkut semua mende alah yang dibbqkan tuh then, makan ramai2. Best & meriah!

~ Tumpang menebeng kat kerusi lepak Nenek. Tersandar je sebab perut dah ketat sangat! Macam belon udara panas. Adeh3...

~ Peminat fanatik udang nih.

~ My 'sayang' tu dah confuse la tuh! Perut dah jem! Ha3...

Lepas makan, sambung berborak. Aku jadik tukang dengor & gelak jerrr... Macam2 cerita keluar. Cerita kelakor, kesah zaman silam, cerita sedih, even cerita seram pun hado jugak. Ngeeeeeeeeeee........

Bersilih-ganti. Akhirnya membawak ke pukul 2 pagi kot..! 

Dasat tak? He3...

Hmmm... sepinggan pulut kuning + sehelai tisu = surprise di raya ke-2. Sweet! ;)

p/s: Happy birthday jugak untuk Abang Mie yang sambut birthday semalam. ;)


:: Like3, ek! ::



4 comments:

:|: TinTa Kibod :|: said...

eh eh eh...
motip muka nampak kurosssss....
mihmihmih....

wahida said...

aku pun kalau dah jumpa sedara mara aku, bersembang sampai kul 4 pagi ko...mmg tak ingat tdo dah kitaorg...selalu nya duk mengimbau kenangan silam la...

ArELeEz said...

:|: TinTa Kibod :|:,
camera trick. he3..

ArELeEz said...

wahida,
tau xpe..! kdg2 citer tu citer yg 'diulang siaran' je. tp, tetap best & xjemu esp citer2 zaman silam. soknye mula la sume ade mata panda. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google