SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 30, 2013

HAJAT BESOR KE CHEMOR

Raya ke-3...

Agenda di kampung mertua pulak. Selang-seli nampak gayanya turn balik kampung. Chantek tertarik menarik komemangthebomb je we ols susun schedule. Bagus! He3...

Nak ke Chemor, bawak hajat besor. Join rombongan meminang sempena majlis pertunangan cousin my 'sayang', Akim. I is like laju2lah kalau bab2 berjalan ni kan... My MIL & Abah pun dah paham sangat peel menantu dia yang sorang nih. Pantang diajak berjalan... confirm laju je bersiap! Ha3...

Cer ajak mengemas rumah ke... berborak dengan sedara-mara jiran tetangga ke... memang ya ampon lah! Sendu je ah kak di ceruk2. Ha3... Dush3!!!

~ Hokay! Dipendekkan cerita... dah sampai kat perkarangan masjid Taman Klebang Restu, Chemor, Ipoh, Perak. Pit-stop untuk solat Zohor.

Destinasi sebenor pun memang kat Taman Klebang Restu pun. Tuan rumah pun dah banyak kali jemput datang ke rumah. Bukan jual mahal ke apa ke kan... tapi, biasa la... dah ramai2 tu, musti banyak pulak halnya. Kena banyak bersabor. Susah nak rushing2. 

Relax, brader... brader relax! He3...

~ Pembodek Abah. Heh3...

~ Sweet gambar nih! ;)

~ Penyakit 'P.E.A.C.E'! ;P

~ Tuan tanah kedaung with her other half. Ecewah! ;P

Pukul 2++ petang kot time tuh! Memang berkeroncong sangatlah perut kan... Bila tuan rumah offer makan je, memasing laju2 mencedok! Hilang sekejap nilai kesopanan & tatasusila. Ha3... 

Alhamdulillah... Semuanya berjalan lancar... 

Selamat bertunang kepada Akim & 'cik tunangnya'... Sorry sebab tak tau nama tunang Akim. Lupa nak berkenalan bila dah nampak nasik. Ha3... Poyo!

Rombongan lain semua balik semula ke kampung halaman. Tapi, we ols tak. Sebab nak teruskan beraya ke rumah Roy kat Kuala Kangsar. Syiok sebab dapat makan laksa Kuala homemade yang superb... dengan bihun goreng yang sodap! Siap tapau buah limau bali tanam sendirik lagik..!

Sampai rumah, malam. Flat sangat! Lutut pun cramp. Adeh3... 

Tapi, aku takkan jemu berjalan2. Percayalah! Kalau tak percaya, cer ajak... cer ajak... ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

eja said...

lama sgt dh aku tggu hng tinggi skit..tp hampe..smpi akg x naik pun..

ArELeEz said...

eja,
tinggi ke.. kureng tinggi ke.. ape ade hal..? yg penting, aku comel. as always.. ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google