SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 30, 2013

BIG POT RAYA

Raya seterusnya...

My 'sayang' dah start ada urusan kerja. Bini dia je yang 'holiday'. Lepak kat rumah Mak. Aku pandang Mak... Mak pandang aku. Tak tau nak buat apa. Hu3...

Tetiba idea mari... Ting!!!

Kalau pusing2 Teluk Intan sambil cuci2 mata, musti best nih! Hah! Itulah dia idea tersebut... Heh3...

Memula, shopping barang dapur sikit. Lepas tu, rasa lapor pulak. Moh makan! ;P

~ Kat Big Pot. Mak minum sirap selasih sambil baca menu list. Begini la jadiknya.

~ Tunggu makanan.

~ Amir pun join sekali. Plus, dia jadik Mr. Driver of the day. Terima kasih, Amir.

~ Tuan tanah kedaung yang comel... tajuk album dia... Ahaks3...

~ Hokay! Makanan dah sampai. Aku order Fishball Kueteow Soup. 1st time rasa... hmmm... not bad la...

Pernah makan Jumbo Kueteow Soup tak? Haaa... lebih kurang macam tu la rupa paras dia. Jangan pulak ko expect isi kandungannya macam kueteow sup biasa yang selalu ko makan kat gerai2 tuh. Sebab kalau yang tu ada ayam, udang, telur, sotong bagai kan... Yang ni nan hado! Ada fishball je. Portion banyak! Memang boleh kenyang. Jangan risau. ;)

~ Mak ngan Amir makan Char Kueteow.

Diorang kata, not bad jugak. Tapi, manis sikit la... 

Dulu dah rasa Fishball Fried Kueteow & Mee Curry. Nanti kalau tersinggah lagik, nak try Grilled Honey Chicken Rice dia pulak. 

Dasar pemakan hebak kan? Hiks...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

eja said...

ha..yg ni mcm tranformer punya gg..try hng tgk betul2..

ArELeEz said...

eja,
sbb transformer yg tlg 'adjust' gigi aku tuh kot.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google