SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, June 13, 2013

BILA DAH KENYANG KAN...

Pejam celik, pejam celik je kan... dah nak sampai ke bulan Ramadan... 

Hmmm... laju je pikiran melayang, dok terbayangkan pasar ramadan (PARAM). Syiok tengok suasana tu. Tu baru suasana. Belum lagik tang juadah2 yang dijual. Kat PARAM la boleh jumpa satar, karipap dengan inti yang macam2, bubur pulak toksah cerita la kan... memang variety habis! Macam2 nama, beraneka kaler. 

Memang boleh rambang mata dibuatnya! Nak2 pulak tengah lapor tu kan... Nafsu membeli membuak2 sungguh! 

Over kan pemikiran? Ganti puasa pun tak habis lagik, dah gediks nak bayang2kan PARAM bagai... Meh nak sekeh kepala lutut sendirik, meh! Hu3...

Baru2 ni, ah kak berjaya ganti puasa. Wah, seperti ada nada riak pulak di situ kan... Ha3...

Bila dah petang2 sikit nak membawak ke pukul 7 malam tu, mula la dok reka2 nak berbuka apa la kan... Biasa la tuh. Tekak hari tu bajet ngengada lebih, nak makan makanan Arab alkesahnya... Heh3...

~ My 'sayang' yang gorgeous. ;) Pujian harus berbakul, hokay..! ;P

~ Sudu tu props je. Takde kena-mengena dengan ini cerita.

~ Tak lain tak bukan, we ols ke Asiatica lah.

~ Lemonade.

~ Asiatica Shawarma. Makan mende alah ni pun sebenornya dah kenyang, hokay! Sebab dia ada 4 keping roti pita berintikan minced chicken + sos dihidangkan bersama fries. 

Tapi, ah kak kan tamak... Mana mungkin makan itu je kan... Puasa2 macam ni, musti nak carik nasik. ;P

~ Terbayang Dajaj Khaari (Chicken) yang aku order masa farewell Encik Sukeri dulu. So, aku re-order.

~ My 'sayang' makan Dajaj Khaari (Lamb). 

~ Desertnya pulak adalah Moist Choco Cake, bentuk hati. Siap ada strawberry ditempek kat atas whipped cream lagik..! Kiut sangat..! Yang penting, FREE, noks! Owh... heaven... ;)

Memang gendang-gendut tali kecapi sangat we ols malam tu. Nak bangun keluar dari Asiatica pun ya ampon... punya malas! Ha3... 

Buruk betul perangai bila dah kenyang. ;P


:: Like3, ek! ::



8 comments:

fairus said...

SEDAP-SEDAP MAKANANNYA..

My Little Diary said...

sy pun masih terkial-kial mengganti puasa...miahahaha... in shaa allah

AzieFirdaus Kamarudin said...

emm..dapnya roti pita tu..azie ada 4hari lagik nak ganti posa...huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh.......terus terliurrr

ArELeEz said...

fairus,
not bad la.. if dtg t. intan buleh la try! ;)

ArELeEz said...

My Little Diary,
same la kite.. tgh m'hitung hari ni. neves! takut xsempat. hu3..

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
sodap! good for yg nk b'diet sbb xoily.. leez pun ade b'hari2 lagik. hu3..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
cepat carik tisu! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google