SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, March 19, 2012

SAAT 2 JIWA DISATUKAN...

Ingat lagik tak entry 'Persandingan yang Macam2' tuh? Kalau ingat, baguslah! Ah kak likeee..!!! Tapi, kalau tak ingat pun takpe la... Ah kak like jugak la... Meh nak kasik ingat balik, meh! ;)

10 Mac 2012...

Tarikh keramat kot untuk adik ipar aku, Udda & pasangan, Khairul Firdaus a.k.a KF a.k.a Kong. Eh! Banyak pulak nicknamenya kan... Heh3... Tarikh keramat sebab tu adalah tarikh pernikahan & persandingan diorang. Hari di mana 2 jiwa disatukan kata ko! Hah! Amekaw! Ayat jiwang karat ah kak dah keluar dah! Ha3...

Hari Jumaat (malam) baru nampak batang hidung aku kat rumah mertua. Sempat la kena tarbiah manja2 ngan my MIL. Adeh3... Ye la kan... kenduri kali ni, katanya pakai catering. So, aku bajet, takde la nak masak apa2 kan... Rupa2nya, ada jugak, derrr..! Ye la... Ye la... Ya ampun la... Hu3...

Dipendekkan cerita, esok paginya, dalam pukul 11 a.m macam tuh, rombongan KF sampai untuk majlis pernikahan...

~ Inilah KF. 1st time kot aku jaja wajah beliau kat blogungukechentaan nih.

~ Udda after make over. Sweet! Eh! Awa tu mengantuk ke apa tuh? He3...

~ Ketap bibir sebab nak hilangkan nervous kot... Heh3...

~ Tok Kadi dah sampai. Muka KF serious betul! Ke control nervous? He3...

~ Ah kak dok kat 'back stage' je. Pemerhati dari jauh kekdahnya... ;) Tapi, pemerhati pun dapat perhatian paparazzi tau! Ahaks3...

~ Cameraman dah standby...

~ Shake hand yang dinanti2kan... Cewah!

~ Sekali lafaz je, noks! Alhamdulillah...

~ Senyuman kegumbiraan... Ecewah!

~ Family KF & rombongan...

~ Penyerahan mas kahwin...

~ Baju baru tau! Seminggu sebelum wedding Udda-KF meredah Nagoya mencarik kain ela. Cepat2 mintak mak jahitkan. Thank you mak... ;)

~ Kak Ti pun jadik mangsa paparazzi. He3...

~ The newly wedd... KF & Udda. Congrats!

~ Holloh3... Sembang manja2 la pulak! ;P

~ Nice pose.

Alhamdulillah... dengan sekali lafaz, Udda sah jadik isteri KF. Tahniah untuk kamu berdua... ;)

Saat2 lepas nikah memang tak tergambar dek kata2 kan? Macam2 perasaan ada. Happy, terharu, terkejut jugak sebab tup2 dah tukar status jadik 'Puan'. Owh... moment indah betul! Tak gitu, you ols..?! ;)


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Afiq Yassin said...

follow here.. nice blog
salam perkenalan dari Afiq

hit afiq here
http://afiqyassin.blogspot.com/p/tutorial.html

fairus said...

bestnya kawin.. eh.. :)

ArELeEz said...

Afiq Yassin,
owh.. tqvm..! salam p'kenalan to u too..! ;)

ArELeEz said...

fairus,
of cos! eh! dh kawen kan? ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google