SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 22, 2012

ABANG BOMBA

Belum habis lagik tau kesah Wedding Udda-KF. Ni part last kot. Majlis bertandang ke rumah KF plak.

Pagi2 lagik pengantin ngan Mr Driver (Encik Bulat) dah keluar pergi make up kat butik yang diorang amik pakej persandingan tuh. Kat area Manjung kalau tak silap. Terpaksa make up kat butik sebab si tukang make up tak boleh nak datang rumah, banyak customer yang nak dimake upkan katanya...

Rombongan kami pulak, dalam pukul 11 a.m dah gerak menuju ke Kampung Gajah. Konvoi 8 bijik kereta kot. Wah! Macam rombongan Cik Kiah ke Sukan Komanwel la pulak! Hiks...

~ Dah sampai kat Taman Murni, Kampung Gajah. Pengantin pompuan ada nangis sikit sebab kena sakat dengan adik-beradik dia. Holloh3...!!!

~ Apsal aku rasa semua dalam gambar ni macam masam mencuka je? Staf caterer paling masam tak hengat! Owh3...

~ Eh! Ah kak pun masam jugakkah? ;P

Sampai je, tuan tanah kedaung jamu makan dulu. Perut lapor + lauk best! Makanya, tak toleh kiri-kananlah ah kak makan..! Adeh3...

Menu: Nasik putih, nasik hujan panas, ayam goreng tepung, gulai daging, daging paprik, rendang daging, ulam2-an & air sirap. Marvellous, bebeh!

~ Lepas makan, pengantin masuk dalam rumah untuk acara potong kek & bersanding...

~ Owh... lupa nak bagitau! Tema majlis bertandang adalah silver-putih. 

~ Main suap2 pulak! Malu ah kak! Awwsss2!!! Ahaks3...

~ Memandangkan KF adalah pegawai Bomba makanya, dia bersanding pakai baju bersanding rasmi untuk Bomba lah. Abang Bomba kata ko! He3...

~ Eh! Tak habis2 lagik suap-menyuap, ek? Nak habiskan dua2 tingkat sekalikah? ;P

~ Turn bergambar dengan my MIL & abah. Photographer memang terbaik! Siap request my MIL & abah berpegangan tangan lagik! Ho3!!!
~ Holloh3..!!! Kiutnye semua! Especially my 'sayang'! Ahaks3...

~ Happy faces... Hmmm... apa la yang Memem busykan tuh? Mengira bungakah? Haish!

Memang fun! Hired photographer pun memang best! Abang kepada artis Hafiz Hamidun tuh. Eh, nak jaja jugak..! Ha3...

Kesimpulannya, memang photographer tu friendly. Buat satu2 shot tu takde nak rush2. Chill2 je... Soft spoken lagik. Idea pun banyak kot. Aku yang tengok dia berkolaborasi dengan pengantin pun rasa comfy. Tapi, kalau korang nak contact number, tak dapeklah den nak nolong! Sebab takde pulak aku tanya detail2 ngan Udda. Google je lah! ;P

Eh! Aku ni nak jaja cerita wedding ke cerita photographer nih? Ha3...

Selamat Pengantin Baru to Udda & KF... ;)

*TAMAT...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

azzey said...

sker kt baju pengantin pompuan..tu je nak ckp.:)

ArELeEz said...

azzey,
yg kaler gold lg santek kot.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google